Legendarni Željko Malnar dobit će svoju ulicu u Zagrebu

Screenshot: Youtube/Facebook

SLUŽBENO je potvrđeno da će legendarni novinar i putopisac Željko Malnar dobiti svoju ulicu u gradu Zagrebu,

U dokumentu objavljenom na Facebook stranici Podcast Inkubator Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova, službeno je potvrdio inicijatoru Seadu Braci Hasanoviću da je njegova molba uvažena te da će Malnarovo ime ući u Fond imena. 

"Poštovani gospodine Hasanoviću, čast mi je obavijestiti vas da je na 12. sjednici, 17. lipnja 2019. Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine Grada Zagreba, jednoglasno podržao vaš prijedlog da se ime putopisca i novinara Željka Malnara unese u Fond imena", stoji u dopisu. 

Prijedlog za preimenovanje ulice I. Stara Peščenica u Ulicu Željka Malnara prošle je godine podnijela Koalicija Roma Hrvatske, na čelu sa Seadom Bracom Hasanovićem, a s preimenovanjem svoje ulice su bili suglasni i njezini stanari. Zasad nije poznato hoće li se baš ta ulica nazvati Malnarovim imenom i kad će konkretno Malnar dobit svoju ulicu. 

Još od Malnarove smrti 2013. godine spominje se kako bi legendarni putopisac, pustolov i autor kultne Noćne more trebao dobiti svoju ulicu u Zagrebu, po mogućnosti na Pešći, gdje se nalazila njegova Republika Peščenica. Prijedlog je tada podržao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić
 

Pročitajte više