Legende romske glazbe večeras u Aquariusu

AQUARIUS večeras ugošćuje legende romske puhačke glazbe, Fanfare Ciocarlia jednog od najcjenjenijih i najpopularnijih romskih puhačkih sastava iz Rumujske.

Grupu čini dvanaestero glazbenika, najbržih trubača na svijetu (sviraju 200 bpm), koji su osim po brzini poznati i po dužini sviranja, i to čak do 30 sati bez prestanka!

Činjenica je da već godinama imaju rasprodane europske i svjetske turneje koje obuhvaćaju sve svjetske metropole dovoljno govori o njihovoj popularnosti i kvaliteti.

Njihova glazba donosi tradicionalne ritmove i plesove iz Rumunjske, Bugarske, Turske i Makedonije koja se prenosi s naraštaj na naraštaj.

Fanfare Ciocarlia su nominirani za prestižnu nagradu Radija BBC3 PLANET AWARD 2006 (u kategoriji najboljeg europskog izvođača Dosada su izdali pet albuma i jedan DVD za ugledni njemački label Piranha Musik Produktion Verlag AG.

O ovoj grupi iz malog romskog sela u Rumunjskoj, Zece Prajini (doslovno znači deset polja), snimljen je dokumentarni film "Iag Bari – Brass On Fire – Road Movie".

Cijene ulaznica u pretprodaji su 70 kn, a na ulazu u Aquariusu 85 kn.

Više informacija na

M.S.

Pročitajte više