Letu štuke i Pink studio oduševili publiku u zagrebačkoj Tvornici

"OČEKUJEMO dobru atmosferu, nadamo se da ćemo se svidjeti publici i za ćemo se svi zajedno dobro zabaviti", rekao je za Index Dino Šaran, predvodnik sarajevskog benda Letu štuke, netom prije koncerta kojeg su danas održali u zagrebačkoj Tvornici. Iako su prije koncerta bili malo umorni, brojna publika koja se okupila u Tvornici dokazala je zašto je bosanskohercegovački bend ostao toliko popularan nakon velike pauze.

"Izdavači su odlučili da će nam Pink studio biti predgrupa pa sam ih pogledao i svidjeli su mi se"

"Nakon dugo vremena imamo koncert u Zagrebu, i prvi puta u Tvornici, tako da jedva čekamo da izađemo na pozornicu", dodaje Šaran. Kao predgrupa Letu štuka nastupio je mladi sastav Pink studio koji je oduševio publiku kao i sarajevski bend. "Malo sam ih slušao i imaju nekoliko zanimljivih stvari. Dobro je to što su mladi i što su vrlo moderni", rekao je Dino Šaran kojem se Pink studio jako svidio.

"Nažalost ih nisam previše čuo, ali potrudit ću se pa ću ih poslušati nakon ovog događaja. Izdavači su odlučili da će nam oni bili predgrupa, pa sam pogledao jedan spot i svidjeli su mi se. Želim im da opstanu na sceni i da uspiju u svojim namjerama" rekao nam je Šarić koji dodaje da će osim Zagreba uskoro nastupati i u Dubrovniku. "Sigurno ćemo svirati u Zagrebu ponovno. Sada imamo koncert u Crnoj Gori u Podgorici pa odmah nakon idemo u Dubrovnik", otkrio je za Index Dino Šaran.



Kao što su i očekivali, atmosfera u zagrebačkoj Tvornici je bila odlična. "Nadam se da ćemo se svidjeti publici i da ćemo se dobro zadovoljiti i mi i oni", rekao nam za kraj Šaran. Podsjetimo, grupa Letu štuke je nastala 1986. godine u Sarajevu pod utjecajem novog vala. Nakon što su 80-tih žarili i palili sarajevskom scenom, ali i šire, bend se zbog osobnih razloga razišao. Članovi grupe raselili su se na sve strane svijeta, dok se Dino Šaran nakon kratkog boravka u Zagrebu vratio u Sarajevo, gdje je uz pisanje pjesama za hrvatske glazbenike ponovno počeo razmišljati o reaktiviranju benda.

Bend Letu štuke se onovno okupio 2005. godine i snimio nove hitove

Uz njegovu upornost te podršku aranžera, producenta i perkusionista Đanija Pervana, koji se u međuvremenu odselio u Pariz i postao nezamjenjivim članom Rundekovog Cargo orkestara, u veljači 2005. godine skupina Letu štuke u nešto izmijenjenom sastavu je ponovno ušla u studio i napokon, nakon 17 godina iščekivanja, snimila prvi studijski album.

Prvijenac "Letu štuke" iz 2005. godine donio je hitove "Mjesto za dvoje", "Pero papacoder", "Minimalizam", "Signali" i duet s Rundekom za pjesmu "Sunce". Poziciju benda koji itekako obećava učvršćena je drugim albumom "Proteini i ugljikohidrati" objavljenim prošle godine kao i spotom za pjesmu "Tesla". Nedavno je uslijedio i spot za pjesmu "Minute" napravljen za film "Čuvari noći".

Ana Matan
Foto: Goran Perešin

Pročitajte više