"Licemjeri": Zbog posljednjeg poteza Britanci napali Meghan i Harryja

Foto: Guliver Image/Getty Images

MEGHAN MARKLE nedavno je proslavila svoj 38. rođendan, a prema pisanju stranih medija, odlučila ga je provesti na odmoru na španjolskoj Ibizi. Tamo je otišla sa suprugom princem Harryjem i njihovim sinom Archiejem, a činjenica da su na Ibizu stigli privatnim avionom, koji su unajmili, mnoge je razbjesnila.

Naime, Harry i Meghan redovito govore o klimatskim promjenama, a nedavno je princ tražio od svjetskih vođa da se pokrenu po tom pitanju. Istodobno on i supruga drugi put u nekoliko tjedana lete negdje privatnim avionom, iako je poznato da se tijekom leta ispuštaju goleme količine ugljičnog dioksida. 

Javnost je Meghan i Harryja zbog puta na Ibizu prozvala licemjerima.

Za putovanje su unajmili avion Cessna 500 XL kompanije NetJets, koja se naziva "Uberom za milijunaše". Riječ je o tvrtki koja iznajmljuje privatne avione tajkunima i bogatašima.

"Sve je to licemjerno. Kako Harry može istodobno držati govore o katastrofalnim efektima klimatskih promjena i letjeti svijetom u privatnim avionima?" rekao je Ken Wharfe, bivši kraljevski tjelohranitelj, dodavši da je, dok je on radio, kraljevska obitelj koristila letove British Airwaysa, koji je bio jako diskretan oko toga.

Pročitajte više