Lidl divnom gestom prema 16-godišnjem psu Maši osvojio srca cijele regije

Foto: Instagram/Petface

NAKON što je Lidl svoje trgovine otvorio i u Srbiji, grupa Beograđana za njih je imala nesvakidašnju molbu, piše Petface

Naime, jedna od trgovina izgrađena je na parceli koja je dugo bila zapuštena, a na kojoj je punih 16 godina živjela kujica Maša. Građani su se obratili kompaniji s molbom da Mašu ne tjeraju s mjesta na kojem je tako dugo živjela, a Lidlov je odgovor oduševio cijelu regiju. 

"Upoznati smo s činjenicom da je parcela na kojoj se otvara Lidl trgovina na Adi dom šesnaestogodišnje Maše, koja je ispratila sve faze izgradnje naše trgovine, i uklanjanje njenog dosadašnjeg skloništa nije odluka kompanije Lidl i njenih predstavnika.

Kao društveno odgovorna kompanija koja brine o zajednici u kojoj posluje i svojim susjedima, Lidl će za Mašu pronaći mjesto na parceli i osigurati joj novu kućicu. Dodatno, kompanija će osobama koje već godinama brinu o Maši osigurati i određenu količinu hrane, kako bi svakoga dana imala kvalitetan obrok", napisali su oni u mailu koji se brzo počeo širiti društvenim mrežama. 

"Bravo Lidl, svaka čast", "Da ovim potezom nas je kupio, sad ću i ja otići do njih", "Tako se gradi imidž kompanije", "U svakom slučaju lijepa gesta", pisali su oduševljeni građani u komentarima. 

Pročitajte više