Liječnici se bore za život Dolores Lambaše: Stanje je ozbiljno!

Foto: Index/PU Brodsko-Posavska/Ivica Galović/Pixsell

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se jutros oko 6.40 dogodila kod Velike Kopanice, 100 metara prije ulaska na Slavoniku, po život opasne ozljede zadobila je glumica Dolores Lambaša (32).

"Jutros, oko 6,45 sati, na autocesti A3 (sjeverna kolnička traka), kod Velike Kopanice, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene, od kojih jedna teško (opasno po život). Očevid u tijeku.", izvijestili su iz policije.

Iz Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" dobili smo potvrdu kako je stanje glumice vrlo ozbiljno i kako se liječnici bore za njen život, a više informacija medijima će dati u 14 sati. Dolores je u bolnicu na odjel reanimacije primjena u 7 sati i 20 minuta u vrlo u teškom stanju te je odmah operirana. Međutim i nakon operacije se nalazi u životnoj opasnosti.

Trenutno se nalazi u šok sobi na odjelu intenzivne.

"U 7 i 20 zaprimili smo žensku osobu s teškim ozljedama koje ugrožavaju život. Reanimirana je odmah i krenuli su svi kirurški postupci. Bolesnica se trenutno nalazi na odjelu intenzivnog liječenja gdje se provode postupci stabilizacije stanja i oporavka. Teško je prognozirati, ozljede su opsežne i teške", rekao je za Radio Slavoniju dr. Josip Samardžić, voditelj Odjela za kirurgiju i dodao da je riječ o teškim ozljedama abdomena i unutarnjih organa. 

Doloresin otac Dino, za Story je izjavio: "Zadnji put smo se čuli jučer i tada mi je rekla da ide u Beograd. Drugo ništa ne znam, sada sam već na putu za bolnicu. Znam da joj je stanje ozbiljno, liječnici su mi rekli da je u komi. No mlada je i šanse u na njezinoj strani".
 
Vozaču kaznena prijava
 
Policijska uprava Brodsko-posavska izdala je priopćenje u kojem stoji: "Jutros, oko 6,30 sati, na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, kod Oprisavaca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene, od kojih jedna osoba teško. Do prometne nesreće je došlo, jer je 52-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Nissan (VŽ registracijskih oznaka), zbog ne držanja dovoljnog razmaka, udario u stražnji dio osobnog automobila Polo (SB registracijskih oznaka), kojim je upravljao 40-godišnjak.
 
 
Oba vozila su nakon udara sletjela s kolnika, prevrnuvši se na krov na travnatoj površini.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 32-godišnja putnica iz osobnog automobila Nissan, kojoj je ukazana liječnička pomoć te je zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, dok je 40-godišnji vozač Pola lakše ozlijeđen. Policijski službenici protiv 52-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu."

Neslužbeno doznajemo kako je automobilom upravljao televizijski i filmski glumac Stojan Matavulj (52) koji je u nesreći lakše ozlijeđen.

Podsjetimo, mnogi su gledatelji glumicu mogli vidjeti u serijama kao što su "Dobre namjere", "Ruža vjetrova", "Najbolje godine" i "Zakon ljubavi", a znaju je i mnogi ljubitelji kazališta koji su je mogli vidjeti u predstavi Zagrebačkog HNK, "Dom Bernarde Albe", gdje je glumila glavnu ulogu Adele.

Tu su i filmske uloge, a glumica je često kao najdraži film isticala "Vjerujem u anđele" Nikše Sviličića.
 

Uskoro opširnije

Pročitajte više