Lindsay Lohan istovremeno u klinici za odvikavanje i pred kamerama

Jedan od razloga je i to što glumica proces odvikavanja ne shvaća previše ozbiljno, odnosno što uprava klinike nastoji da joj boravak učini što je moguće manje traumatičnim, odnosno što sličnijim njenom "dosadašnjem" načinu života.

Tako je u prethodnih nekoliko dana Lindsay Lohan par puta zamijećena van zidova ustanove - jednom u blizini svog stana, jednom u elitnom losanđeleskom restoranu gdje je ručala s prijateljima.

U četvrtak je, pak, Lindsay Lohan dobila dozvolu da napusti kliniku kako bi mogla započeti snimanje filma "I Know Who Killed Me" - trilera u kojem tumači ulogu striptizete.

Istovremeno do američkih tabloida dolaze vijesti akko se ostali pacijenti klinike bune zbog preferencijalnog tretmana Lohanove. Glumici je, navodno, dozvoljeno da u kliniku prima svoje osobne masere, frizere i vizažiste.

Leslie Sloane Zelnick, glasnogovornica Lindsay Lohan, je opovrgnula vijesti o tome da njena klijentica uživa povlašten tretman. 

Taj demanti, pak, dolazi zajedno s glasinama da od Lindsay Lohan namjerava dići ruke njen dugogodišnji agent. Navodno je njen partijanerski način života i prevelika sklonost alkoholu i drogi ostavio trajne posljedice na njene glumačke sposobnosti, isto kao i negativne posljedice na njen imidž.

S druge strane, jedan od prijatelja Lindsay Lohan tvrdi da iz "Wonderlanda" prima SMS-ove u kojima glumica tvrdi da se u klinici osjeća bolje i sretnije nego ikada u životu.

D.A.
Foto: AFP

Pročitajte više