Livakovićeva majka Manuela bila je zvijezda SP-a 2018.

Foto: Sime Zelic/PIXSELL/Instagram

DOMINIK LIVAKOVIĆ proglašen je igračem današnje utakmice protiv Japana u Kataru. Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio Japance.

Hrvatskog reprezentativca je s tribina bodrila njegova supruga Helena Matić. S magistricom Tekstilno-tehnološkog fakulteta Dominik je u vezi od 2017. godine. Par se vjenčao ove godine u katedrali sv. Stošije u Zadru. Na njihovoj svadbi pažnju je privukla Dominikova mama Manuela Skoblar, koja je na vjenčanje došla u bež haljini i izgledom oduševila i uzvanike i medije.

Članovi Livakovićeve obitelji poznati su Zadrani

Manuela Skoblar oduvijek je bila velika podrška svom sinu Dominiku, a novinari su je otkrili 2018. godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Tada je društvenim mrežama kružila fotografija Livakovića u društvu majke Manuele i djevojke Helene, koje su navijale za njega i ostatak hrvatske reprezentacije.

Livakovićeva majka je u rodu s Josipom Joškom Skoblarom, bivšim jugoslavenskim reprezentativcem koji je igrao u poziciji napadača za jugoslavensku reprezentaciju. Kasnije je veliki uspjeh ostvario kao trener Hajduka. 

Samozatajna Manuela Dominika je dobila u braku s bivšim državnim tajnikom Zdravkom Livakovićem, nakon kojeg je upoznala zadarskog poduzetnika Krešu Dijana, s kojim ima troje djece. Zdravko Livaković bio je bliski suradnik Božidara Kalmete.

Livaković ušao u povijesti

Podsjećamo, Livaković je protiv Japana ponovio ono što su prije njega uspjela samo dva vratara. Prvi je bio Ricardo. Vratar Portugala u četvrtfinalu SP-a 2006. protiv Engleske obranio je penale Lampardu, Gerrardu i Carragheru i tako svojoj momčadi omogućio prolazak u polufinale pobjedom 3:1. Drugi je bio Danijel Subašić, koji je za Hrvatsku briljirao u Rusiji.

"Osjećaj je super, najprije zbog ekipe, atmosfera je sjajna. Hvala navijačima koji su došli. Japanci su radili vrhunski presing od početka. Odigrali smo tešku utakmicu, oni su bili vrhunski pripremljeni, ali i mi smo. Pobijedili smo kad nam je bilo najteže. Ovo je najbolja utakmica u mom životu i najdraži trenuci u mojoj karijeri", rekao je Livaković nakon utakmice protiv Japana.

Pročitajte više