Ljudi otkrili koje su ih scene u filmovima najviše uznemirile: "Ovo me progonilo"

Foto: Press

MNOGI horor filmovi obiluju takozvanim jump scareovima, odnosno scenama u kojima nešto iznenada iskoči pred kameru, obično uz glasan, zastrašujući zvuk, ali neke scene u filmovima ljude su uznemirile i bez takvih tehnika. 

Čitatelji BuzzFeeda otkrili su koje su im scene u filmovima bile iznimno uznemirujuće a da nisu koristile jump scare. 

1. Paranormalno 3 (Paranormal Activity 3)

"Scena u kojoj dadilja sjedi za stolom i izgleda kao da joj se približava jedno od djece prekriveno plahtom, ali zapravo je riječ o duhu."

 

2. 28 tjedana kasnije (28 Weeks Later)

"Scena u kojoj Don ostavi svoju obitelj kako bi se spasio od zombija."

3. Kad jaganjci utihnu (The Silence of the Lambs)

"Kad Buffalo Bill koristi naočale za gledanje u mraku kako bi se prišuljao Clarice. Jezivo je kako promatra svaki njen pokret, a ona nema pojma da je on tamo."

4. Stranci (The Strangers)

"Scena u kojoj Liv Ryler puši, a muškarac s vrećom na glavi izađe iz mraka i samo je promatra. NE. Izašla sam iz kina i još uvijek ga nemam hrabrosti ponovo gledati."

5. Nocturnal Animals

"Scena u kojoj je Edwardova obitelj oteta pred njegovim očima. Ovo me toliko uznemirilo kao ženu da nisam mogla spavati nekoliko dana."

6. Naslijeđeno zlo (Hereditary)

"Scena u kojoj se jedva nazire Anniena mrtva majka koja stoji u mraku. Nema glazbe ni ikakvih zvukova, ali ova me scena zaista potresla."

7. Looper

"Kad Sethu u sadašnjosti počnu nestajati dijelovi tijela jer je njegov lik u prošlosti bio mučen. Ta me scena progonila."

8. Trainspotting

"Rentonove halucinacije dok se skida s heroina, osobito kad vidi mrtvu bebu na stropu. Puno puta sam gledao taj film, ali ovu scenu uvijek preskočim."

9. Coraline

"Prva scena, ona u kojoj jezive metalne ruke rastavljaju i sastavljaju lutku. Zapravo se ne dogodi ništa strašno, ali ta me scena uvijek plašila. Stravičan uvod u dječji film."

Pročitajte više