Lovac se borio s golemim pitonom od preko pet metara, sve je snimao kamerom

Screenshot: Youtube

LOVAC Mike Kimmel dosad je ulovio stotine zmija, no posljednji ulov mu je bio zaista ogroman i nije se predao bez borbe. 

Mike je u Evergladesu na Floridi ulovio burmanskog pitona dugog čak pet metara, a sve je snimio kamerom i objavio na YouTubeu. 

"Srce mi je počelo jako lupati kad sam ga vidio. Dosad sam već lovio velike zmije, ali ova je bila golema", rekao je za CNN. 

Snimio je kratku borbu s golemom zmijom u kojoj je zaradio i gadan ugriz, no na kraju ju je svladao i odvukao do svog čamca gdje ju je ubio. 

Još čeka službeno mjerenje, no tvrdi da je zmija (ženka) duga 5,18 metara i teška između 60 i 80 kilograma. Za usporedbu, najveći piton ikad uhvaćen na Floridi bio je dug 5,68 metara. 

Burmanski piton je najveća vrsta pitona i spada među šest najvećih zmija na svijetu. Nastavlja rasti tijekom cijelog života, a ženke su obično duže od mužjaka. Odlični su plivači i dobri penjači. 

Mike Kimmel je poznati lovac na pitone, a na YouTube kanalu Python Cowboy prati ga 27,3 tisuće ljudi. Za CNN je otkrio kako namjerava prodati kožu ulovljenog pitona preko svoje internetske stranice, a također će primiti naknadu od Florida's Python Action Teama koji ljudima plaća za uklanjanje invazivnih vrsta. 

"Ponosan sam na ovaj uspjeh i znam da ću na tome dobro zaraditi, ali najvažnije je da tako velike zmije mogu svladati svakoga i sretan sam što sam uklonio predatora iz ekosustava", zaključio je Kimmel. 

Pročitajte više