Lupinizam se širi: Izložba Stephana Lupina oduševljava Zadrane

Foto: Press

OD 2. rujna Zadrani u Gradskoj loži Narodnog muzeja mogu pogledati izložbu "Lupinizam by Stephan Lupino".

Ovom izložbom Lupino je obuhvatio oko 45 svojih radova iz različitih ciklusa ostvarenih proteklih godina. Tako su u najvećem broju izložene njegove kolor i crno-bijele fotografije po čemu je i postao prepoznatljiv široj javnosti, dok postavom dominiraju stolice, odnosno "prijestolja" od kovanog željeza i hrastovine koje veličinom, materijalom i specifičnom tehnikom izrade zrače neobičnom snagom.

Umjetnik je u Gradskoj loži uživo dovršavao skulpturu Lupinizma iz serije "Another World".

Zbog osebujnog stila mnogi Lupina nazivaju Picassom ili Dalijem svoga vremena, a utjecaj koji svojom umjetnošću želi postići jest potaknuti promjenu u društvu i djelovati katarzično. S obzirom da posjeduje istančan osjećaj za senzualnost, nije se odrekao motiva ljudskog tijela, koji mu i dalje predstavlja nepresušnu inspiraciju. Ljudsko tijelo sada komponira u svoje intrigantne skulpture, putem kojih obrađuje složenost ljubavnih odnosa, biblijske i mitološke motive, a deformacijom ili banaliziranjem forme želi izraziti svoje mišljenje o životu i svijetu u kojem je prisutno mnogo deformacija i zla.

Prije Zadrana, u izložbi su mogli uživati Splićani.

Zadrani će u izložbi moći uživati do 2. listopada, svaki dan od 9 do 20 sati. Lupino potom kreće put Sjedinjenih Američkih Država, gdje će dogovarati samostalnu izložbu u prestižnom klubu i galeriji Domenico Vacca nedaleko njujorške Pete avenije. 8. rujna će se svi s njim moći podružiti i na partiju koji mu povodom dolaska organiziraju Domenico Vacca i biznismen i kolekcionar umjetnina Damir Jandriček.

Pročitajte više