Lupino otvorio humanitarnu izložbu u KB-u Dubrava, pratila ga kći Zita

Foto: Krunoslav Ćosić

STEPHAN LUPINO otvorio je humanitarnu izložbu u KB-u Dubrava. U predvorju bolnice u kojoj je Lupino proveo 12 dana nakon teške zaraze koronavirusom izloženo je pet njegovih željeznih skulptura. Uz skulpture na zidovima bolnice izložena su i dva drvena križa te devet fotografija djece i poznatih osoba. Ta djela je umjetnik namijenio u dobrotvorne svrhe, za potrebe bolnice.

Naime, od prihoda prodaje fotografija i križeva bit će kupljeni uređaji za potrebe liječenja djece na odjelu za malformacije i deformitete čeljusti i lica.

Zadovoljstvo izložbom nije mogao sakriti ravnatelj bolnice, prof. dr. sc. Ivica Lukšić, a otvorenju je prisustvovao i prof. dr. sc. Rado Žic. Lupino je na otvorenje došao u pratnji kćeri Zite, a među okupljenima bili su i odvjetnik Silvije Hraste te Drago Plečko. "Priliku da umjetnost bude izložena u bolnici smatramo izuzetnom privilegijom", rekao je ravnatelj KB-a Dubrava.

Humanitarni kalendar

Lupino priprema i humanitarni kalendar u suradnji sa zagrebačkom udrugom Sve pod istim krovom. Umjetnik je posjetio udrugu te fotografirao djecu, štićenike udruge. Fotografije će biti objavljene u sklopu kalendara za 2023. godinu. Prihod od prodaje kalendara ići će za rehabilitacijski centar udruge.

Pročitajte više