Lutke za seks i više od toga: U plastične ljubavnice stiže umjetna inteligencija

Foto: Real Doll

LUTKE na napuhavanje postaju prošlost, tvrde obožavatelji ovog vida seksualne zabave. Real Doll lutke koje nevjerojatno podsjećaju na živu ženu postale su toliko popularne da se njihovi vlasnici zaljubljuju u njih, a snimljeni su i dokumentarci o muškarcima koji se prema Real Dollsicama ponašaju kao prema svojim djevojkama.

Tvorac Real Dollsice, Matt McMullen za Vice je otkrio da je budućnost ovih lutaka u umjetnoj inteligenciji koju planiraju ugraditi u njih, kako bi lutka svog vlasnika osim fizički, mogla uzbuditi i mentalno.

Iako Real Doll već govore (i stenju), njihov tvorac želi unaprijediti njihovu inteligenciju. McMullen kaže kako krajnji cilj njegovog projekta nije mijenjanje stvarne žene za robota, nego pružanje jednog sasvim novog iskustva obožavateljima plastičnih lutaka.

"Želimo stvoriti nešto slično igrici The Sims, gdje umjetna inteligencija ima sustav potreba i iskustvo je prilagođeno igri. Tako da umjetna inteligencija ima svoje želje – ili barem iluziju želja – i ima ciljeve, i ako je upoznaš, bit ćeš nagrađen na neki način, bilo verbalno, vizualno, ili seksualnim radnjama."
 
Lutka Elena, Real Doll
 
Mc Mullen smatra da je umjetna inteligencija budućnost, pa je nećemo moći izbjeći ni u seksualnom smislu.
 
"Duboko vjerujem da se neće svaka osoba na planeti vezati za robote i umjetnu inteligenciju. Mislim da to privlači specifičan tip ljudi, iz ovog ili onog razloga. Bez obzira je li to stvar osobnog izbora ili ne, oni su u stanju duha gdje im je veza sa robotom ili umjetnom inteligencijom privlačnija od veze s ljudskim bićem. Tako da ne znam hoće li iznenada svi prekinuti međusobne veze i posvetiti se robotima."

Pročitajte više