Mačka preživjela 30-minutno pranje i centrifugu u perilici rublja

PERZIJSKA mačka preživjela je 30-minutno pranje u perilici za rublje u koju se sama popela. Njen vlasnik Lindsay Rogers bio je šokiran kada je mačka sva mokra izašla iz perilice i teturala zbog vrtoglavice. Muškarac iz Sydneyja nije imao pojma da se s rubljem oprala i njegova četveromjesečna ljubimica Kimba. Navodno se zaigrana mačka popela u perilicu nakon što je vlasnik stavio rublje u nju i ostavio vrata otvorena. Kimba se zavalila u hrpu rublja, i ne slutivši da je čeka temeljito pranje.

"Nisam mogao vjerovati da je preživjela"

"Stavio sam odjeću unutra, prašak i omekšivač te postavio perilicu na hladno pranje, sva sreća da jesam. Programirao sam je na 30-minutni ciklus", izjavio je vlasnik perzijske mačke. "Kad sam otvorio vrata, samo sam čuo 'mijau' i vidio mačku koja je gurnula glavu van. Ne mogu vjerovati, vrtnja je na kraju ciklusa jako brza i nisam mogao vjerovati da je preživjela", kaže Lindsay. Odmah je odveo mačku veterinaru koji joj je dao intravenozni drip. Jedna od pomoćnica koja radi u veterinarskoj klinici, rekla je da bi mačka sigurno uginula da nisu intervenirali. "Bila je vrlo mokra i beživotna, ležala je i nije davala znakove života", rekla je zaposlenica veterinarske klinike Natalie Macdonald.

Upala očiju od sapuna

Nekoliko sati nakon što je primila drip, Kimba je bila stabilna i "prela poput malog motora", opisala je Natalie njenu reakciju. Mačka je imala problema s očima koje su bile crvene i upaljene od sapuna, no uz pomoć antibiotika, Kimbine su oči nakon dva tjedna bile zdrave. Margaret Rogers, supruga gospodina Rogersa, vratila se kući nakon nekoliko dana i bila u šoku kad je čula što se dogodilo. "Ne mogu vjerovati tome što čujem, ali mačka je dobro i zaista je prava sretnica", kaže Margaret.

Pročitajte više