Madonna dominirala MTV-evim Europe Music Awardsom

PRVIM javnim nastupom nakon pada s konja, kraljica popa Madonna dominirala je sinoćnjom 12-om dodjelom glazbenih nagrada MTV Europe Music Awards.

Pjevačica je glazbeni spektakl u glavnom portugalskom gradu Lisabonu otvorila premijernim izvođenjem svog novog singla "Hung Up" koji će se naći na novom albumu "Confessions on a Dancefloor".

Madonna je na stage izašla iz goleme sjajne kugle u pompoznom stilu odjevena u ljubičastu kožnu jaknu, odgovarajuće najlonke i triko, te do koljena duboke čizme i sunčane naočale. Tako odjevena pokazala je da i sa 47 godina još uvijek ima odličnu figuru, za kojom niti najmanje nije zaostajao njen nastup pred publikom u Atlantic Pavilionu.

"Nakon pada s konja nevjerojatan je osjećaj ponovno plesati", rekla je pjevačica nakon nastupa, a priznala je da se bojala kako zbog pretrpljenih ozljeda više neće moći izvoditi energične nastupe kakav je bio lisabonski.

Madonna se nada kako će je "Hung Up", prvi singl s novog albuma, vratiti na vrh ljestvica nakon dosta slabe prodaje njezinog posljednjeg albuma.

Najbolji hip-hop izvođač je Snoop Dog, najbolj R & B izvođač Alicia Keys, najbolji pop izvođač je skupina Black Eyed Peas, a Chemical Brothers su osvojili nagradu u kategoriji najboljeg video spota za "Believe".

Američka grupa Green Day dobila je nagrade za najbolji album i najbolji rock sastav, a njihov album "American Idiot" prošle je godine osvojio Grammyja.

Najbolji izvođač je Robbie Williams, odnijevši pobjedu pred 50 Centom i Eminemom, dok je najbolja izvođačica Shakira.

U kategoriji najbolje skupine pobijedili su Gorillaz, a najboljom pjesmom proglašena je "Speed of Sound" grupe Coldplay.

Spomenimo da je Gorilazz oduševio fanove odličnim nastupom na stageu na kojem su pomoću 3D holograma projicirali likove svoje virtualne skupine.

Voditelj showa bio je "neobični" kazahstanski prezenter Borat Sagdijev (komičar Sacha Baron Cohen) poznatiji po ulozi Ali G-a. U svojoj odličnoj maniri odradio je posao voditelja showa, a Madonnin nastup popratio je komentarom kako se "MTV vrlo hrabro odlučio otvoriti show nastupom tranvestita".

Pročitajte više