Madonna šalje antiratnu poruku u novom video-spotu

MADONNA će iskoristiti svoj najnoviji videospot za slanje poruke protiv mogućeg američkog rata protiv Iraka.

´Material Girl´ poslat će svoju antiratnu poruku u video-spotu za naslovnu pjesmu i prvi singl s novog albuma ´American Life´, koji bi trebao izaći u ožujku.

Video je snimljen prošlog tjedna u Los Angelesu, a sad se radi na postprodukciji, rekla je Madonnina glasnogovornica i opovrgla navode da je pjevačica usmjerila svoju kritiku na američkog predsjednika Georgea W. Busha.

´To nije Madonnina poruka protiv Georgea Busha, ali je svakako antiratna poruka i poruka o ratnim strahotama´, rekla je ona.

Spot počinje modnom revijom na kojoj modeli nose kamuflažne i vojne odore, a zatim ´eskalira u mahnitost koja oslikava katastrofalne posljedice i užase rata´, izjavila je u ponedjeljak Liz Rosenberg. U jednom trenutku Madonna se pojavljuje na modnoj pisti i baca ručnu granatu prema publici.

Taj spot, rekla je dalje Rosenberg, ´daje panoramski pogled na našu kulturu i rat kroz gledište ženskog super-heroja kojeg tumači Madonna´.

Madonna je zadnja u nizu pop zvijezda, od Davea Matthewsa do Sheryl Crow, koje su se usprotivile američkoj vojnoj akciji protiv Iraka.

Pročitajte više