Mali Vakula objavom nasmijao Fejs: Stižu izraženije vrućine. Nadam se i Perišić

Foto: Facebook/Milan Šabić/Pixsell

NAJPOZNATIJI amaterski meteorolog u Hrvatskoj Ivan Šolić, kojeg mnogi nazivaju "mali Vakula", objavom na Fejsu nasmijao je mnoge. "Od sredine srpnja stiže izraženija vrućina, nadam se i Perišić", napisao je uz svoju fotku sebe pored piramide i poručio ljudima da se drže hladovine.

Od sredine srpnja stiže izraženija vrućina, nadam se i-Perišić 😎🔥 P.S. Čuvajte mi se i drž' te se hladovine ❤️

Objavljuje O VRIMENU I VREMENSKOJ PROGNOZI By Ivan Šolić-VakulaNedjelja, 9. srpnja 2023.

"Neka sve gori, samo neka Ivan dođe. Proći će žega, Perišić ostaje", "Neka malo ugrije, vrime je", "Vrh! Bit će to lip godišnji", "Koji je najbolji dan za snimanje spota i prezentaciju Perišića?", samo su neki od komentara ispod objave koja je prikupila gotovo 600 lajkova u samo tri sata.

Inače, Ivan Perišić blizu je povratka u Hajduk, objavio je ranije dobro upućeni talijanski novinar Gianluca Di Marzio. "Hrvatski reprezentativac odlučan je vratiti se u Split s obitelji", tvrdi Di Marzio.

Talijanski stručnjak za transfere navodi da će Perišić uskoro raskinuti ugovor s Tottenhamom i nakon toga bi trebao potpisati za Hajduk. Ugovor s Tottenhamom ima još godinu dana.

Najavio snijeg u Splitu 2009.

Podsjetimo, Šolića je "proslavio" snijeg u Splitu 2009. godine. Tada je u splitskom studiju emisije Dobro jutro, Hrvatska najavio veliko snježno nevrijeme u Splitu. Imao je samo 16 godina i malo tko mu je vjerovao. No snijeg je pao, a za Šolića su nakon toga znali svi.

"Godine 2009. kad sam prognozirao snijeg u Splitu, zvali su me luđakom, a kad je pao, praktički su me nosili na ramenima kroz grad. To je takav mentalitet", ispričao nam je 2017. godine. Kao srednjoškolac je provodio dane u Pomorskom meteorološkom centru Split učeći čitati sinoptičke karte. 

Važno je, kaže, poznavati podneblje za koje se izrađuju prognoze. Upravo zato je on tako siguran u svoje prognoze vremenskih prilika i neprilika za područje Dalmacije i Dalmatinske zagore. "Opsjednut sam zimom, hladnoćom i snijegom. Zimi ne spavam, nego iščekujem snijeg, bure i ciklone s meteorološkim uređajima", ispričao nam je.

Pročitajte više