Malo tko bi se usudio ući u stan ove obitelji, bit će vam odmah jasno zašto

Foto: Facebook

BRITANAC koji je kupio pitona od 20 centimetara gledao je kako raste u zmiju od 5,5 metara koja se hrani jelenima i kozama u njihovom obiteljskom domu.

Marcus Hobbs (31) pitona Hexxie teškog više od 100 kilograma drži u spremniku trosobnog stana u Tewkesburyju, u engleskoj nemetropolitanskoj grofoviji Gloucestershire. Vjeruje se kako je Hexxie jedan od najvećih burmanskih pitona na svijetu.

Hexxie jede zečeve, jelene, telad, koze i svinje kojima je opskrbljuju lokalni farmeri i jednom mjesečno pokaka se toliko da napuni kantu za smeće, piše The Sun.

Marcusova supruga Amy pomirila se s ljubimcem svog supruga iako obitelj košta stotine funti mjesečno, a osim toga ako se s njim ne postupa dobro, mogao bi predstavljati i potencijalnu opasnost.

No Marcus je uvjeren da Hexxie nikad nikoga neće napasti, iako je ne pušta van kad su njegovi sinovi (4-godišnjak i jednogodišnjak) blizu. "Mislim da se ljudi toliko plaše zmija jer misle da će ih ubiti, no ako dođu, mogu cijeli dan razgovarati s njima o zmijama kako bi ih uvjerio da se to neće dogoditi", kaže Marcus.

"No ne bih je izvodio dok su dečki okolo. Radim to samo kad su u krevetu ili u drugoj sobi", dodaje Marcus. "Ne mislim da može biti opasna za njih, no morate koristiti zdrav razum i biti odgovoran vlasnik ljubimca", objasnio je.

Obitelj ima i jednu manju zmiju, Montyja, te haskija Shiloh.

Marcus kaže da su ga obje zmije pokušale napasti - iako ne već neko vrijeme. Hexxie je bila najbliže da ga napadne kad joj je davao injekciju zbog infekcije kože.

Pročitajte više