Marija Borić: Mogla bih glumiti Carrie iz "Seksa i grada"



U PONEDJELJAK navečer u zagrebačkom kinu Cinestar premijerno je prikazan film "Ne znam kako joj to uspijeva" sa Sarah Jessicom Parker u glavnoj ulozi. Na premijeru filma su, između ostalih, došli i Marija Borić, Tihomir Blaškić, Romano Bolković, Ana Miščević te Sandra Vranješ.



Marija je u razgovoru za Index otkrila što misli o komičnim dramama te bi li se snašla u jednoj Jessicinoj ulozi.

Marija Borić: Mogla bih glumiti Carrie iz "Seks i grada"

"Pratila sam seriju `Seks i grad`, volim tu seriju i mislim da ima dobro razrađene likove i svoju neku priču. Volim i ovakav tip filmova pa mislim da bih se snašla u takvim ulogama", rekla nam je Marija. 

Na pitanje bi li se snašla i u ulozi koja je proslavila Sarah Jessicu Parker, a to je uloga Carrie Bradshaw, Marija je samouvjereno odgovorila: "Mislim da bih se snašla u ulozi Carrie ili nekog takvog lika, zašto ne".

Mariju smo, kao profesionalnu glumicu, pitali misli li da bi Sarah na velikom platnu mogla ikad snimiti dovoljno jaku ulogu da nadmaši popularnost Carrie: "Teško da će Sarah utjeloviti nešto jače od toga ikada, ali ja joj to želim".



"Kako joj to samo uspijeva"

Iako na prvu ruku zvuči kao "film za žene" koji obiluje jeftinim komičnim scenama i klišejima, zapravo film na jedan simpatičan način ilustrira zbilju s kojom se susreću mnoge današnje žene. Osim što moraju balansirati između karijere i obitelji, mnoge su osuđene na to da moraju odabrati samo jednu opciju zbog nerazumijevanja okoline, partnera pa čak i članova vlastite (ili njegove) obitelji i teško tada mogu biti zadovoljne jer se uvijek moraju odreći djela sebe, a još češće nemaju vrijeme samo za njih i vlastitu slobodu. 

Film ilustrira četiri tipa žena, one koje "žongliraju" između obitelji i posla, one koje su zbog karijere spremne praktički se odreći svog prvorođenca, domaćice kojima je jedini životni san biti "Žena, majka, kraljica, domaćica" te onih marginaliziranih, samohranih majki. Ipak, kao i većina filmova ovog žanra film dobiva svoj "happy end", ali u nekoj mekšoj, realnijoj verziji.

Pročitajte više