Mario Mihaljević o Šimleši: "Kako sam se uvjerio da je on lažnjak i lopov"

Screenshot: Face TV/Youtube

INTERNETSKA rasprava između Lidije Bačić i Brune Šimleše dobiva sve više sudionika. Nakon što su se o ovoj temi izjasnili Boris Rogoznica i Nives Celzijus, svoje mišljenje odlučio je podijeliti i radijski voditelj, novinar i tekstopisac Mario Mihaljević.

To je učinio putem statusa na Facebooku koji ovdje u cijelosti prenosimo.

"Ovo sam htio već odavno napisati ali....ne moram objašnjavati zašto pišem o lažno nasmijanom liku baš sad. Nikada nisam vjerovao onima koji žele plašiti ozbiljnošću (kao Bozo) ili plijeniti namještenim neprekidnim osmijehom (kao Željka M). Da, isti su mi osmijesi Željke Markić i Brune Šimleše. Lažni. Namješteni. Naučeni. A sudeći po najnovijim kolumnama dotičnog samozvanog duhovnog, ljubavnog i općeživotnog iscjelitelja dijele i "moralne, ljudske i tradicionalne vrijednosti".

Pročitajte kolumnu Brune Šimleše još jednom i zamislite da ju je pisala Željka Markić ili Ladislav Ilčić. Sve OK. Čovjek koji je zgrnuo bogatstvo lažno pišući o ljubavi riga vatru zločestoće na žene koje naziva Lidija, Nives, Ecija, Žana......bez prezimena......jer one nisu zaslužile njegovu pažnju. Jer boji se, kao, da bi te žene mogle postati uzori njegovoj kćeri. A ja se bojim da on ikada postane uzor bilo kome. One pošteno rade svoj posao najbolje što znaju. Za razliku od njega.

Bilo je to otprilike prije pet godina kada me nazvala tadašnja urednica Drugog programa HTV-a Maja Tokić i pitala da li bih gostovao u emisiji "Svaki dan - dobar dan" koju vodi i uređuje dotični B.Š. Ja u principu ne gostujem u emisijama koje ne idu "u živo" jer se svašta može poslije izmontirati, a i brižljivo biram kod koga ću gostovati pa tako nisam odbio Aleksandra Stankovića, radujem se kad god bi me pozvao odličan novinar Ernest Marinković ili brat iz susjedne mi drage Bosne Senad Hadžifejzović. Vjerujem još jedino da bi me prijatelji Petar Štefanić ili Boris Rašeta mogli nagovoriti na intervju. Ostala gostovanja odbijam.

Tako sam na prvu odbio i to gostovanje koje se snima. Kako je sa mnom u emisiji trebala gostovati i životna mi partnerica Dina Mešić pitao sam i nju pa je doduše nevoljko, ali ipak pristala, jer tema je bila ljubav, a ona je sama po sebi božanska pa se ne smije (po meni) propustiti niti jedan trenutak za njeno veličanje. I....ostalo je na tome da će me nazvati u ponedjeljak za "predintervju", što god to značilo.I nazvala je. Opet Maja Tokić. I rekla - da započnemo. A B.Š. - pitao sam ja.

"A ne, on će razgovarati s vama u emisiji, Ja ću vam sada izdiktirati pitanja koja će vam on postaviti."

"Znači li to Maja da mu vi pišete pitanja?" - već se uzrujah.

"Da, on samo pročita" - potvrdila je moje najgore slutnje.Tada sam popizdio.

Prije 40 godina sam naime uglednom Milanu Grgiću sasuo drvlje i kamenje u lice prešavši samo 10 minuta s radija na televiziju. Kada sam ustanovio da u kvizu i jednoj zabavnoj emisiji drugi pišu što ću pričati i da nemam utjecaj na sadržaj - mam sam se vratio na radio u svoju slobodu. "Vi trebate papige" - odbrusio sam tada Grgiću.

Kroz glavu mi je prošlo to što sam se četrdeset godina borio da novinari budu voditelji a ne papige kojima drugi pišu tekstove. Otišao sam u penziju nakon infarkta a nisam napravio ništa. Foliranti tipa B.Š zauzeli su pozicije i svi ih u tome podržavaju. Da, nikada ne bih želio da uzor bilo kome postane čovjek koji se potpisuje kao voditelj, a čita tuđa pitanja. Baš me zanima kakav je osjećaj biti papiga? Ha....B.Š?

Da, B. Š. je LAŽNJAK jer promovira ljubav a ne voli ni Lidiju, ni Eciju, ni Nives, ni Žanu, ni Lanu.....Ma ne voli on nikoga. Folirant ljigavi. B.Š je LAŽOV jer se potpisuje kao voditelj a uči napamet tuđa pitanja. Fuj. Gad. Sumnjam da je i one knjige napisao. B. Š. je i LOPOV jer je nekom talentiranom i sposobnom novinaru ukrao posao na televiziji. Ali on to ne osjeća. Kao što nema osjećaja ni za one Lidije, Nives, Ecije, Lane, Žane koje se trude. On se ne mora truditi. Njemu je to sve servirano.

Da, zato nije nimalo čudno da ga u obranu uzima muž glumice koja je karijeru napravila otvarajući samo usta u popularnoj seriji dok je druga pjevala. Osnujte udrugu prevaranata i foliranata. To bi bila kurentna roba. Ali.....moja razina duhovnosti do koje sam stigao ipak me prisiljava da volim tog B.Š. Kao što Isus najviše voli zalutale ovčice a majka svoje zaostalo dijete. PS: Fališ mi Željko Malnar da zajedno ugostimo takve tipove." 

Pročitajte više