Martina Navratilova je preboljela rak

Foto: Profimedia

Teniska velikanka Martina Navratilova objavila je da je uspješno preboljela rak.

"Nakon cijelog dana testiranja u Sloan Ketteringu, sve je u redu! Hvala svim liječnicima, medicinskim sestrama, mađioničarima za proton i radijaciju itd. - kakvo olakšanje", tvitala je.

Osvajačica 59 Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima, objavila je u siječnju da joj je dijagnosticiran rak grla u prvom stadiju i rak dojke u ranom stadiju te da odmah započinje s liječenjem. 

"Ovaj dvostruki udarac je ozbiljan, ali još uvijek popravljiv i nadam se povoljnom ishodu", rekla je 66-godišnja bivša tenisačica. "Neće biti ugodno neko vrijeme, ali borit ću se svime što imam", dodala je. 

Navratilova se pojavila na televiziji u ožujku i rekla da više nema rak. "Što je bila alternativa? Odustajanje? Prepuštanje? Zaustavljanje? To jednostavno nije opcija za mene...odustajanje jednostavno nije u mom DNK", naglasila je. 

Članici Kuće slavnih već je 2010. godine dijagnosticiran neinvazivni rak dojke i objavila je da se izliječila nakon što je prošla operativni zahvat i zračenje. Navratilova se povukla iz pojedinačnog teniskog natjecanja 1994. godine s nevjerojatnih 167 osvojenih turnira i 331 tjedna na prvom mjestu WTA ljestvice.

Pročitajte više