Massive Attack oduševili publiku u rasprodanom Domu sportova

BRITANSKI trip-hop dvojac Massive Attack sinoć je, u rasprodanom Domu sportova, održao vrlo uspješan koncert i zagrebačkoj publici predstavio novi, još neobjavljeni album Splitting the Atom.

Robert Del Naja i Daddy G nastupili pred oko 9.000 zagrijanih hrvatskih fanova, nakon dugih šest godina, koliko je prošlo od njihovog posljednjeg koncerta na zagrebačkoj Šalati. Nastup dvojca uljepšala je britanska pjevačica i muza bivšeg člana benda Trickeyja, Martina Topley-Bird, koja je glavna gošća cijele turneje, a ujedno nastupa i kao predizvođač.

Stominutni koncert nije nimalo razočarao brojne fanove, željne kultnih hitova koji su proslavili pionire trip-hopa. Uz nešto starog materijala, Massive Attack su ponudili i obilje novog pa je zagrebačka publika mogla čuti još neobjavljene stvari s petog albuma britanskog dvojca. Koncert je bio najavljivan kao vizualni spektakl što je i ostvareno, iako nije bilo klasičnog video ekrana. Pokazalo se da decentni light show i originalni vizualni efekti, po kojima je Massive Attack poznat, mogu biti jednako upečatljivi kada su u kombinaciji s dobrom atmosferom na koncertu.

Dvojac iz Bristola turneju je započeo u Londonu, a završit će je u Švicarskoj. U Zagreb su došli dan ranije i nisu imali velikih prohtjeva uoči koncerta, tako tipičnih za većinu glazbenih zvijezda.

Pročitajte više