Matija Vuica: Nastavljam gdje je Jurica stao

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

MATIJA Vuica posthumno je objavila pjesmu Harmonija Jurice Popovića, dva mjeseca nakon njegove smrti. Napisala je i posvetu na YouTubeu.

"Nastaviti dalje, otvoriti trezor u kojem je cjelokupno stvaralaštvo, sve melodije, poezija, skice, ideje, video zapisi; arhiv života Jurice Popovića. Trebalo mi je puno snage da se bar malo saberem i otključam ovu pjesmu, pjesmu moje duše. Video je već bio pripremio, ali ga nije uspio objaviti. Slijedit ću njegov plan i otpustiti četvrti singl sa začudnog albuma ‘Preslagivanje‘, pjesmu ‘Harmonija‘, light motiv njegovog života. Oazu harmonije pronašao je u ‘Zelenom viru‘, netaknutoj prirodi, utočištu sklada, ljepote i mira", započela je Matija pa nastavila:

"Nastavljam gdje je Jurica stao", piše Matija Vuica

"Ubaci me u svoju harmoniju. Stvori mi od života simfoniju. Budi mi luč i vječni plamen. Budi mi svjetlo, početak i Amen. Nastavljam gdje je Jurica stao, objavljivati singlove s albuma ‘Preslagivanje‘ onako kako bi on to radio, te najavljujem i peti singl (‘Cijeli život u jednu suzu stane‘) koji ću također uskoro objaviti". Za kraj je dodala:

"Uz ‘Preslagivanje‘, Jurica je pripremio i novi album koji ću dovršiti s njegovim suradnicima. A dalje, čekat ću neke nove note koje će skladati u nebeskoj harmoniji", zaključila je.

Podsjetimo, Jurica je preminuo 28. prosinca nakon kratke bolesti. Imao je 65 godina.

Pročitajte više