Scrabble dobiva novu "inkluzivnu" verziju jer generacija Z "ne voli natjecanje"

Foto: Mattel

Mattel će lansirati novu verziju Scrabblea koja je dizajnirana da bude više suradnička i pristupačnija onima koji smatraju da su igre s riječima zastrašujuće.

Nova dvostrana Scrabble ploča i dalje će sadržavati originalnu igru ​​za one koji žele igrati tradicionalnu verziju, ali nova igra s druge strane uključivat će pomoćne kartice, koristiti jednostavniji sustav bodovanja i bit će brža za igranje. Nova ploča, Scrabble Together, također će omogućiti ljudima da se natječu u timovima.

U razgovoru za BBC Radio 4 program Today, jedan od voditelja jezičnog podcasta Something Rhymes With Purple Gyles Brandreth opisao je lansiranje kao "uzbudljivu vijest". "Igramo originalnu igru, ali promjena je neizbježna", rekao je Brandreth. Dodao je da pokretanje nove iteracije "ne negira staru verziju".

"Tvorci Scrabblea otkrili su da mlađi ljudi, generacija Z, baš i ne vole natjecateljsku prirodu Scrabblea. Oni žele igru ​​u kojoj jednostavno možete uživati ​​u jeziku, riječima, biti zajedno i zabaviti se stvarajući riječi", rekao je.

Najznačajnija promjena u 75-godišnjoj povijesti Scrabblea

U novoj igri mogu se odabrati karte koje pružaju pomoć, upute i tragove kako bi odgovarale igračevoj odabranoj razini izazova. Pobjednik je igrač koji završi 20 izazova, dok igrač gubi ako je potrošio sve pomoćne karte i ne može postići cilj.

Ray Adler, potpredsjednik i globalni voditelj igara u Mattelu, rekao je: "Scrabble je doista izdržao test vremena kao jedna od najpopularnijih društvenih igara u povijesti, a mi želimo osigurati da igra i dalje bude inkluzivna za sve igrače. Za svakoga tko je ikada pomislio 'igre riječima nisu za mene', ili se osjećao malo zastrašenim klasičnom igrom, Scrabble Together je idealna opcija."

Iz Mattela su poručili da nova ploča označava najznačajniju promjenu u 75-godišnjoj povijesti Scrabblea.

Brett Smitheram, trenutni britanski broj jedan i svjetski prvak u Scrabbleu iz 2016., rekao je: "Igra govori o trendu kod mlađih ljudi koji žele izbjeći natjecateljske igre, dajući prednost timskom radu i suradnji prema zabavnom cilju."

Pročitajte više