MAZDA CX-5: Konceptni cabrio terenac

CX-5 je Crossover studija inspirirana Hakazeom - konceptom predstavljenim na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi. Trebala bi na neki neobičan način ujediniti ono što predstavlja MX-5 i CX-7 SUV: otvoreni krov i praktičnost.

Iako Mazda još nije ulazila u ovaj segment tržišta mora se priznati da CX-5 izgleda prilično zoom zoom. I dok maska hladnjaka te stražnja svjetla izgledaju poznato nađe se i pokoja novina. Finalna verzija će dolaziti s odvojivim panelima krova što će zasigurno pridonijeti jednostavnosti pretvaranja CX petice u kabrio.

U oko upada i jedan detalj poznat otprije sa sportske RX-8.-stražnja "suicide" vrata. Znatno su manjih dimenzija od prednjih i otvaraju se "obrnuto" što dakako objašnjava i njihov naziv. Njih je nemoguće otvoriti dok su prednja zatvorena, a zamjetan je i poboljšani eksterni dojam.

Unutrašnjost će biti opremljena šarolikom lepezom hi-tech novotarija tipa USB porta za spajanje vlastitog MP3 playera kao i mogućnost korištenja Bluetooth tehnologije za jednostavnije telefoniranje.

Iako CX-5 još službeno nije potvrđen, Mazda najavljuje da bi se ovakav automobil mogao naći na tržištu do 2010. Jedini konkurent Land Rover Freelander dotada može mirno spavati.

B.I.

Pročitajte više