Mazda Nagare: Zooooooom-zooooooom!

U MAZDI ne miruju na staroj slavi. Nakon vrlo uspješnih studija predstavljenih unazad godinu dana japanska tvrtka je pod okriljem američkog ogranka razvila još jednu studiju za pamćenje. Nagare nudi potpuno novi stilski jezik tvrtke čiji bi proizvodi u narednom razdoblju trebali biti osjetno atraktivniji.

Nagare je prvi od niza projekata započetih na inicijativu novog šefa dizajna, gdina Laurensa von den Ackera. Naglašeni dinamizam i strujno oblikovana tijela glavne su prepostavke Mazde u stvaranju budućih vozila.

A Nagare je tek početak, to je "koncept koncepta", kako kažu u Mazdi. Konkretno, Nagare nudi proporcije vozila kakva bi trebala na cesti biti uobičajena pojava do 2020. godine.

Ono što se svakako može zaključiti je da trend povećanja kotača i njihovog "tjeranja" u kut vozila ostaje zalog budućnosti. Novost je centralno smještanje vozača, dok su ostali putnici pomaknuti straga.

Fleksibilnim sjedalima valja pridružiti i hibridni rotacijski motor s pogonom na vodik - dvije za Mazdu vrlo prepoznatljive karakteristike.

M.N.

Pročitajte više