Mel Gibson dobio tri godine uvjetne kazne zbog vrijeđanja i zlostavljanja Oksane



GLUMAC Mel Gibson ovog tjedna službeno je okrivljen za namjernu i nezakonitu upotrebu sile i nasilja nad bivšom nevjenčanom suprugom Oksanom Grigorijevom.  Ona je protekle godine podigla tužbu protiv Gibsona jer ju je navodno istukao, polomio zube, napao dok je u rukama držala njihovu 1-godišnju kći te joj prijetio. 

Dokaze za prijetnje, koje su seksističke i šovinističke, Oksana je potkrijepila i snimkama telefonskih razgovora koje su kasnije procurile i na internet. U njima Mel prijeti da će je silovati, zapaliti joj kući, istući te niže brojne uvrede govoreći joj da je svinja i prostitutka. 

Iako je Mel do kraja suđenja držao iskaz "Nisam kriv", sud mu je dodijelio tri godine uvjetne kazne kao i godinu dana pohađanja tečaja samokontrole kod osoba koje su počinile nasilje nad obitelji i psihijatrijsko savjetovanje te 16 sati društveno korisnog rada. 

Glumac se ne namjerava žaliti, a to je potvrdio i njegov odvjetnik. Nepoznato je koliko će Oksana dobiti novčane naknade i alimentacije, ali navodno je odbila oko 15 milijuna dolara koje su nudili glumčevi odvjetnici za nagodbu izvan suda.

Iako se šuškalo da je Mel pristao na izvansudsku nagodbu te da će samo godinu dana odlaziti na savjetovanje kod psihijatra, te da je izbjegao odlazak u zatvor, Mel je ipak čuo odluku suda te sljedeće tri godine ne smije učiniti niti jedno prekršajno ili kazneno djelo jer bi se mogao naći iza rešetaka.

Pročitajte više