Mercedes predstavio F800 Style

MERCEDES-BENZ je najavio premijerni nastup svog novog konceptnog vozila. Iako iz Mercedesa nema službenih potvrda, većina pretpostavlja kako će ova studija s dizajnerske strane najaviti izgled sljedećeg CLS-a te očekivanog CLC-a, odnosno kupeovske limuzine temeljene na C-klasi.

Od zanimljivih i tek konceptnih elemenata koji se neće pojaviti u proizvodnji, svakako valja spomenuti klizna stražnja vrata te futurističku putničku kabinu. Također, ovaj će automobil najaviti nekoliko novih sigurnosnih sustava koji će biti ugrađivani u buduće modele.

Radi se o Distronic Plus Traffic Jam Assistant sustavu, odnosno unaprijeđenoj verziji aktivnog tempomata, te Pre-Safeu 360, odnosno novoj i potpunijoj verziji postojećeg PreSafe sustava koji sada uključuje i detekciju i pripremu putnika na udar straga.

Njemački će proizvođač ovaj koncept iskoristiti i za predstavljanje dvaju pogonskih sklopova, vodikovih gorivih ćelija te plug-in hibrida. Vjeruje se da bi potonji mogao pronaći svoj put u sljedeću generaciju S-klase.

U svakom slučaju, više ćemo znati nakon službenog predstavljanja.

Pročitajte više