Mercedes-Benz CLK designo by Giorgio Armani

NA PARIŠKOM salonu Mercedes-Benz predstavlja ekskluzivnu izvedbu modela CLK nastalu u suradnji sa znamenitim talijanskim modnim dizajnerom Giorgio Armanijem.

Ovaj ekskluzivni kabriolet nudit će se diljem svijeta u samo 100 primjeraka i to kao dio Mercedes-Benz designo ponude. Designo asortiman nudi kupcima mogućnost personalizacije svog ljubimca tako što kupac, prije nego što automobil krene u proizvodnju, bira individualno ekskluzivne materijale i unikatne završne boje, te tako sudjeluje u stvaranju automobila.

CLK u specijalnoj seriji predstavlja zajedničku filozofiju Mercedes-Benza i Giorgia Armanija, a svaki kupac uz automobil dobiva certifikat koji potvrđuje ograničenu proizvodnju.

Kako se radi o specijalnoj liniji proizvoda, ekskluzivna oprema  kao standard u Armanijevom CLK ne ostavlja niti jednu želju neispunjenom. Isto se može kazati i za ugrađene sigurnosne elemente.

Za pokretanje Armanijevog kabrioleta brine se moćni V8 motor sa 225/306 kW/KS. Automobil je prvi put prikazan na milanskom Fashion Weeku prošle godine u obliku statičkog koncepta. Danas je on vrlo mobilan, štoviše, postiže 100 km/h za svega 6.2 sekundi.

S isporukom ovog ekskluzivnog automobila kreće se u proljeće iduće godine, a proizvodna cijena je 86.884 eura.

Trajna povezanost Mercedesa i Armanija

Suradnja između ekskluzivnog autoproizvođača iz Stuttgarta i vrhunskog milanskog dizajnera javila se prije nekoliko godina, kad je Mercedes-Benz bio sponzor retrospektivne Armanijeve izložbe koja se održavala u pet svjetskih Guggenheim muzeja, New Yorku, Bilbau, Veneciji, Berlinu i Las Vegasu.

Giorgio Armani se na projektu dizajniranja automobila odlično snašao. "Brzo smo pronašli zajednički jezik. Fascinantno je kako su brzo i sa koliko pažnje za detalje Mercedesovi stručnjaci moje ideje pretvorili u stvarnost. Mislim da rezultat govori sam za sebe." - bio je Armanijev komentar.

Pročitajte više