Michael Bay reciklirao "Otok" u novim Transformersima



INTERNETSKI portali prije nekoliko godina raspisali su se o očitim reciklažama Michaela Baya koji je u svojim filmovima i prije običavao umetati scene iz prijašnjih filmova. Najnoviji "ulov" marljivih filmofila scena je iz njegovog blockbustera iz 2005. "The Island", koju je Bay uz male preinake iskoristio i u svom najnovijem filmu "Transformers: Dark of the Moon".

Posljednji nastavak franšize o robotima koji se pretvaraju u aute, odlično prolazi na kino blagajnama te je zasjeo na prvo mjesto šestodnevnom zaradom od preko 180 milijuna dolara. Kao što smo svi mogli i predvidjeti, kritičari su film gotovo jednoglasno pokopali, a publika je podjednako složna u mišljenju da je riječ o odličnoj zabavi i ljetnom blockbusteru kakav su i tražili.

U moru oprečnih kritika i ukazivanja na problematični "product placement" u kojem je Bay apsolutni rekorder, pojavili su se i video zapisi koji jasno pokazuju da Bay nastavlja tradiciju recikliranja scena iz vlastitih filmova ne bi li na taj način uštedio novac. Naravno, korištenje snimaka iz tuđe i vlastite arhive nije ništa novo i u pravilu se događa češće nego mislimo, ali budući da se radi o apsolutnom ljetnom blockbusteru, zanimljivo je vidjeti koliko sličnosti postoji između scene iz "Otoka" i one iz najnovijih Transformersa.

Pročitajte više