Michael Corleone ga je "ugasio", a karijera mu je bila prožeta propadanjem

Foto: Press

"CONNIE... Connie, Connie, Connie, Connie, Connie... Bit ću razuman. Zašto ne ostaneš s nama, s obitelji? Možeš živjeti ovdje sa svojom djecom, nećeš biti uskraćena za bilo što što želiš. Ne znam tog Merlea, ne znam što radi, ne znam od čega živi. Zašto mu ne kažeš da brak ne dolazi u obzir i da ga ne želiš više vidjeti? Razumjet će, vjeruj mi."

(Connie se uhvati za ruku s Merleom).

"Connie... ako me ne poslušaš i udaš se za ovog čovjeka... razočarat ćeš me."

Kako odoljeti emotivnim pasivno-agresivnim metodama Michaela Corleonea i rečenicama kao što su "razočarat ćeš me" ili onoj čuvenoj "Fredo, slomio si mi srce", a u citiranoj sceni iz Kuma II je genijalan jer govori o potencijalnom zetu Merleu kao da nije u prostoriji s njim i sestrom, a i prije toga ga je ignorirao kad je Merle tražio piće pomalo naprasitim tonom, nije ga ni pogledao.

Momak koji je glumio Merlea je glumac poznat po imenu Troy Donahue, ali pravo ime mu je - Merle Johnson. To je ime i njegova lika iz Kuma II, što je omaž samome sebi, a to je redatelj Francis Ford Coppola dopustio.

Možda zato što mu je Donahue bio prijatelj, Coppola i on se znaju iz vojne škole koju su zajedno pohađali kao tinejdžeri i ostali su u dobrim odnosima. Troy Donahue je postao slavno ime na televiziji i tijekom pedesetih i šezdesetih bio je za muški seks simbol u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Igrao je u Imitaciji života Douglasa Sirka, imao je par glavnih uloga kod Delmera Davesa i još nekoliko solidnih na filmu, ali je krajem šezdesetih propao. Kum II mu je pomogao u karijeri i sredinom sedamdesetih vratio se glumi.

Troy Donahue je umro 2001., TV Guide stavio ga je na listu top 25 najvećih tinejdžerskih idola, i to na 10. mjesto, a on i Doug McClure bili su glavna inspiracija za Troya McClurea u Simpsonima.

Pročitajte više