Michael je gradski vijećnik na Novom Zelandu i - veliki navijač Vatrenih

Foto: Facebook

LOWER HUTT grad je na Novom Zelandu u čijem Gradskom vijeću sjedi Michael Lulich - veliki navijač naših Vatrenih.

Priču o gradskom vijećniku koji žestoko navija za Hrvatsku objavili su ondašnji mediji još tijekom prošlogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva kad je Michael rane jutarnje sate provodio navijajući za Hrvate, dok su njegovi sugrađani spavali ni ne znajući što se događa.

"Michael Lulich je skakao. Vikao je 'ajmo, ajmo' dok se sunce uzdizaloiznad Petonea. I sve to zbog momčadi u crnom koja je predstavljala zemlju od četiri i nešto milijuna ljudi. No, ovog puta lopta je bila okrugla, a tim u crnom bila je Hrvatska", opisao je novozelandski list Stuff Lulichevo navijanje koje im je privuklo pozornost.

Njegovi roditelji doselili su se na Novi Zeland 1964. iz Igrana, mjesta u blizini Makarske koje je Michael i sam nekoliko puta posjetio. Zbog toga je, piše novozelandski Stuff, Lulich imao i više nego dobre razloge za bodrenje Vatrenih u Rusiji.

Stranice grada Lower Hutt otkrivaju da je Lulich gradski vijećnik već treći mandat zaredom. "Vrijedan je, savjestan i prizemljen", stoji u opisu. Dugo je radio u javnom sektoru i diplomirao je javnu upravu na Sveučilištu Victoria. Ima i diplomu iz IT-ja, a bavi se i freelance novinarstvom.

Njegova biografija otkriva da se i sam bavio nogometom, ali i plivanjem, hrvanjem, dizanjem utega i trčanjem maratona.

Pročitajte više