Michelle Williams: Predodređena sam za ulogu Marilyn Monroe



GLUMICA Michelle Williams smatra da je bilo "neizbježno" da baš ona utjelovi jednu od najvećih filmskih ikona prošlog stoljeća, Marilyn Monroe. Britanska drama "Moj tjedan s Marilyn" ("My Week with Marilyn"), s Michelle Williams u naslovnoj ulozi, imala je svjetsku premijeru na New York Film Festivalu 9. listopada.

Michelle priznaje da se isprva pokušala "odgovoriti" od igranja holivudske dive, jer se radi o iznimno zahtjevnoj ulozi, ali ipak je pristala jer joj je uloga Merlinke najveći izazov u dosadašnjoj karijeri: "Uloga mi je samo pala u krilo, i unatoč mom prvotnom strahu, znala sam da je neizbježno. Predodređena sam za ulogu Marilyn".

"Marilyn je imala magnetsku privlačnost"

31-godišnja glumica je cijeli život fascinirana s Marilyn Monroe, ali smatra da je to slučaj kod mnogih: "Oduvijek me privlačila, ali to me uopće ne čini posebnom. Marilyn je imala magnetsku privlačnost. Kad sam bila mlađa, 'proždirala sam' njezine biografije. Najzanimljiviji mi je njezin život prije nego je postala Marilyn". Inače, prije nego što je postala seks simbol, Marilyn Monroe je bila Norma Jeane Mortenson, zatim i Norma Jeane Baker. Ime je službeno promijenila 1956. u danas slavno - Marilyn Monroe. U ljeto te godine je i smještena radnja filma "Moj tjedan s Marilyn".

Zanimljivo je da je glavna uloga uloga prvo ponuđena Scarlett Johansson koja ju je odbila, da bi zatim bila ponuđena Michelle. Početak prikazivanja filma u Americi je najavljen za 23. studeni, a u Velikoj Britaniji dva dana poslije.

Pročitajte više