Mikulić umislio da ga prati UDBA

HRVATSKI predstavnik na Eurosongu Ivan Mikulić požalio se Aleksandru Kostadinovu kako je uvjeren da ga prati UDBA, koja ga želi otrovati i tako mu pokvariti glas da ne prođe u finale.

Mikulić je liječničku pomoć potražio zbog "zdravstvenih problema uzrokovanih trovanjem hranom, za koje se pobrinula UDBA", a ne zbog glasnica kako se javnosti plasiralo.

Šef hrvatske delegacije Kostadinov Mikulićev "povjerljivi razgovor"  podijelio je s ostalim kolegama na HRT-u, a ubrzo je glasina procurila u javnost i puštena u eter Obiteljskog radija.

Novinaru Novog lista kolege na Prisavlju potvrdile su naklapanja, ali Kostadinov je to oštro demantirao.

"To nije istina. Ovo je estradna zabava, a ne politički miting. Ukoliko i vi objavite ovu vijest, možete biti uvjereni da će se naša komunikacija pogoršati i da vam slijedi službeni demanti našeg glasnogovornika. A vi sad radite što god hoćete", kategorično je poručio Kostadinov novinaru Novog lista.

Na valovima Obiteljskog moglo se čuti da Mikulić ni sa kime ne razgovara, pa čak ni s autorom teksta pjesme Duškom Gruborovićem.

Gruborović navodno planira podići tužbu protiv Mikulića i Hrvatske televizije, jer su bez njegova odobrenja maknuli njegovo ime kao autora teksta, a potpisali Marinu Mudrinić koja je na engleskom jeziku napisala posve drugačiju verziju pjesme "Daješ mi krila".

Eurosong: Istraga zbog problema s glasovanjem u Hrvatskoj i Monacu

Organizatori polufinalnog natjecanja za pjesmu Eurovizije Eurosong objavili su danas pokretanje istrage nakon što su, zbog tehničke greške, neke zemlje prikupile pogrešan broj bodova, iako to nije utjecalo na konačan ishod, tj. plasman 10 zemalja u finale, javljaju BBC i Irish Examiner u broju od petka.

"To nije utjecalo na izbor zemalja. Deset zemalja koje su ušle u finale su definitivno one prave", rekao je glasnogovornik organizatora.

Gledatelji u Monacu zbog problema sa svojom telefonskom mrežom nisu mogli glasovati, a otkriveni su i problemi s glasovanjem u Hrvatskoj putem SMS-a, pa su tako četiri boda hrvatskih gledatelja otišla domaćem pjevaču, objavio je Deutsche Telekom, zadužen za prebrojavanje glasova.

European Broadcasting Union (EBU), organizator cijele priredbe, angažirao je revizorsku kuću ErnstandYoung da istraži slučaj.

Pročitajte više