Mikulić vs. Kostadinov u radijskom eteru

U EMISIJI "Turki party" voditelja i urednika Zlatka Turkalja gostovali su Ivan Mikulić i Aleksandar Kostadinov, ali ne zajedno, kao što bi bilo logično, nego odvojeno.

Iako bi bilo posve logično da su Mikulić i Kostadinov gostovali zajedno u studiju Hrvatskog radija, budući da se već nekoliko dana putem medija međusobno optužuju za nekorektan odnos, prvi je s Turkovićem razgovarao hrvatski predstavnik na Eurosongu Ivan Mikulić, a nakon glazbenog broja Aleksandar Kostadinov, šef hrvatske delegacije na Eurosongu i komentator prijenosa. Je li odluka o odvojenim intervjuima bila odluka urednika voditelja emisije, Ivana Mikulića ili Aleksandra Kostadinova, nije jasno.

Mikulić je prvi razgovarao s voditeljem, pri čemu je naglasio da je itekako zadovoljan svojom izvedbom na Eurosongu. Pjevač je bio nezadovoljan atmosferom u delegaciji, ali i načinom na koji je Kostadinov komentirao prijenos.

"Koliko sam čuo, u prijenosu me se spominjalo kao da sam samo jedan od pjevača, a ne predstavnik Hrvatske." - požalio se Mikulić.

"Tko danas gleda spotove na Internetu?"

Pjevač je također ustvrdio da se spot za pjesmu "You are the only one" nije dovoljno vrtio na stranim TV stanicama, te da njega nitko nije pitao o tome želi li pjevati na engleskom ili hrvatskom jeziku.

"Spot se nije nigdje vrtio, samo na Internetu, a tko još danas gleda spotove na Internetu?" - zapitao se Mikulić, očito posve nesvjestan toga što jest i čemu služi Internet.

Budući da se radilo o kontakt emisiji, slušatelji su nazivali Hrvatski radio i uživo u eter postavljali pitanja Mikuliću (ali ne i Kostadinovu nakon toga).

Tako je jedan slušatelj pitao Mikulića zna li, budući da je glazbenik, kako se zove pjevač Sex Pistolsa - pitanje na koje Mikulić nije znao odgovoriti u kvizu "Tko želi biti milijunaš?".

Pjevač je pitanje ocijenio kao provokaciju, pa odgovorio: "Ja sam glazbenik i vrhunski pjevač i za mene nije važno znati tko svira u Sex Pistolsima."

Na pitanje o medijskim napisima o navodnom praćenju i trovanje našeg pjevača od strane UDBE, Mikulić je odgovorio kako zaista ne zna kako se tako nešto moglo napisati.

"Ja ne znam o čemu se radi, nemam pojma, to jednostavno nije istina, ja ne znam kako se to moglo napisati bez moje izjave." - izjavio je Mikulić, pa zavjerenički dodao: "Sve se očito moralo tako odraditi da me se kompromitira do krajnjih granica."

Mikulić je izjavio kako nije bilo niti jednog sastanka cijele delegacije na kojem bi se utvrdio plan djelovanja, te kako se cijelo vrijeme "osjećao šikaniran".

Nakon Mikulićevog gostovanja u emisiji "Turki party", vrijeme je došlo na šefa hrvatske Eurosong delegacije i komentatora prijenosa za HTV - Aleksandra Kostadinova, a voditelj Zlatko Turkalj nijednom riječju nije objasnio zbog čega oba gosta nisu gostovala zajedno u emisiji.

Kostadinov je miroljubivim tonom izjavio kako je sasvim zadovoljan Mikulićevim nastupom i plasmanom, te potom demantirao neke od pjevačevih navoda.

"Mikulić je kao i svi ostali koji su tamo bili s njim su imali korektan i profesionalan odnos od strane HRT-a. On je sam poželio pjevati na jeziku koji nije hrvatski. Prošle godine je to bila želja Claudije Beni." - izjavio je Kostadinov, pa dodao da je svaki hrvatski predstavnik na Euroviziji dosad sam birao želi li pjevati na hrvatskom ili nekom drugom jeziku, a tek nakon toga ide se u telefonsko glasanje za hrvatsku ili englesku izvedbu pjesme na samom Eurosongu.

"Da je on sam izrazio želju da pjeva na hrvatskom jeziku, ne bi uopće bilo glasovanja. To je bio njegov izričit zahtjev, a tek nakon njega su gledatelji Glazbene televiziji odlučili da se u finalu pjeva na engleskom." - dodao je Kostadinov.

Kostadinov je također odbacio Mikulićeve optužbe o nekorektnom odnosu HRT-a prema Mikuliću i lošoj atmosferi u hrvatskom eurovizijskom taboru.

"HRT je platila prepjev na engleski, organizirala i platila putovanje u Tursku, svi su bili na dnevnicama HRT-a, nosio je odjeću HRT-a, organizirala Mikuliću proslavu rođendana, tako da ne znam čemu to..." - izjavio je Kostadinov.

Voditelj je i Kostadinova pitao o "aferi UDBA", ali ni on nije egzaktno odgovorio na pitanje, ustvrdivši samo da se radi o "novinarskoj priči koja je krenula s Obiteljskog radija".

"Zvao me i kolega Strupar iz Novog lista i tražio da komentiram priču o UDBI, ja sam ga upitao da li zaista očekuje da će šef hrvatske Eurosong delegacije odgovarati na takva pitanja... Je li to Ivan rekao u šali ili uopće nije rekao, ja ne znam." - zaključio je Kostadinov.

Pročitajte više