Milena Dravić: Brad Pitt je bio skroman mladić, tko bi rekao da će postati zvijezda?

SRPSKE glumIcE Milena Dravić i Gorica Popović te redatelj Božidar Nikolić puni su riječi hvale za svog kolegu Brada Pitta s kojim su prije 22 godine snimali film "Tamna strana sunca". Nakon posjeta slavnog glumca i Angeline Jolie Crnoj Gori, Milena, Gorica i Božidar prisjetili su se kako je Brad na ovim prostorima započeo svoju karijeru. "Jurile su ga Njemice, koje su ljetovale u Crnoj Gori! Pamtim ga kao simpatičnog, jednostavnog dečka i velikog profesionalca, koji je uvijek na vrijeme dolazio na snimanje. Kada je došao u Budvu, čini mi se da nije bio najsigurniji kamo je zalutao", rekla je Gorica Popović za Press. Ona kaže kako se slavni holivudski glumac tek kasnije opustio i postao druželjubiv te da ništa nije nagovještavalo da će postati takva zvijezda.

"Sigurno su mu se probudila sjećanja sa snimanja našeg filma, počeci karijere se nikada ne zaboravljaju. Htio je supruzi Angelini pokazati mesto gdje je započeo veliki glumački pohod", uvjerena je Milena Dravić. Kaže kako je Brad bio "skroman mladić" i vrlo "discipliniran u izvršavanju zadataka". "Sjećam se da sam ja, kao njegova majka, u filmu imala neki psihički problem. S njim je tada glumila još jedna američka glumica, ali ona kasnije nije ništa postigla u svijetu glume, dok je taj simpatičan dječak postao zvijezda Hollywooda", kaže ona.

Redatelj filma Božidar Bota Nikolić kaže da je izabrao Pitta među 400 kandidata na castingu u Metro Goldwin Meyeru. "Kad sam mu rekao da je izabran, Pitt je otrčao do travnjaka i počeo skakati od sreće i raditi kolutove", ispričao je Nikolić. Nakon snimanja filma Brad Pitt je, početkom devedesetih, došao u Beograd kako bi posjetio redatelja koji mu je dao prvu veću ulogu. "Odveo sam ga na utakmicu, ne sjećam se točno s kim je Zvezda igrala. Bio je oduševljen kada je na Marakani vidio 100.000 ljudi i glasno je navijao za Zvezdu", kaže Bota i dodaje da je Brad najavio kupnju kuće u Crnoj Gori. "Sjećam se da je obožavao Kotor i, prije svega, Perast te da je svaku pauzu na snimanju koristio da posjeti ta mjesta. Govorio je da će kad-tad kupiti kuću u Crnoj Gori", ispričao je redatelj.

Pročitajte više