"Milijunaš": Umjesto Tarika Damir Markovina ili Janko Popović Volarić?

POPULARNOG voditelja kviza "Tko želi biti milijunaš" Tarika Filipovića neugodno je iznenadila odluka direktora programa HTV-a Domagoja Burića koji mu je, kako doznaje Jutarnji list, u petak otkazao suradnju zbog neprimjerenog komentara. "Bolnica u Klaićevoj bi trebala biti cijela u zlatu koliko su dobili humanitarne pomoći...ne znam gdje je završio sav taj novac", sporna je izjava koju je Tarik izgovorio u "Milijunašu" u četvrtak, 24. rujna.

"Nije mi žao što sam to izgovorio jer uistinu nisam mislio ništa loše. Baš sam tih dana bio u posjetu nekim školama i bolnicama koje nisu izgledale baš najbolje te sam se prisjetio u koliko sam mnogo humanitarnih akcija sudjelovao. Moj komentar se nije odnosio na to da je bolnica u Klaićevoj novac od humanitarnih akcija zlouporabila, nego na to da nisu dobili onoliko koliko su trebali i koliko se zaradilo", objasnio je Filipović koji tvrdi kako je posrijedi očito nesporazum.

Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić na Tarikovoj strani

Neuobičajeno je da direktor programa reagira tako drastično na temelju jednog nesporazuma ili jedne ishitrene izjave. Još je neobičnije što Filipović i glasnogovornik HRT-a Janoš Romer još uvijek nisu dobili nikakvu službenu informaciju. Tarik je ponekad bio javno kritiziran zbog svojih "neukusnih šala" u emisijama, ali on tvrdi kako od nadređenih do sada nije dobivao nikakva upozorenja, pa mu je ova odluka gotovo nezamisliva. "Tko radi taj i griješi. Nekima se ne sviđa moj stil vođenja, neki misle da sam pregrub, a drugi me hvale", rekao je Tarik i dodao kako se nada da je po srijedi nesporazum. "Uvjeren sam da će se sve pozitivno riješiti", zaključio je voditelj.

Priča se kako je Tarikov honorar premašivao 50 tisuća kuna sve do donedavnih "rezanja" plaća. Zbog spornog komentara su, navodno, kažnjeni i urednica emisije Maja Jurković kojoj će zbog svega biti oduzeto 30 posto od plaće, 10 posto će biti oduzeto urednici Zabavnog programa Elizabet Homsi, koja nije u direktnoj vezi s "Milijunašem", urednik Kontakt programa Mario Sedmak je smijenjen, a na njegovo mjesto postavljen je Tomislav Štengl. S odlukom Domagoja Burića ipak nisu suglasni svi. Naime, ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić je stao na Tarikovu stranu i smatra kako se "Milijunaš" treba nastaviti snimati s njim kao voditeljem. Večernji list, međutim, saznaje kako bi u Tarikov voditeljski stolac mogao zasjesti glumac Damir Markovina ili Janko Popović Volarić.

Pročitajte više