Mini za 125.000 eura

TRENDSETER među automobilima nerijetko dobiva unikatna izdanja koja na aukcijama postižu cijene višestruko više od serijskih primjeraka. Posljednji u nizu takvih Minija preuređen je pod budnim okom Donatelle Versace, a postigao je cijenu višu od 125.000 eura.

Talijanska modna kuća Versace i njeni dizajneri još su jednom zaintrigirali svoje obožavatelje. Iako se ovaj put ne radi o novoj modnoj kolekciji, interes je itekako velik. Glavni protagonist je Mini Cabrio, a rezultat je vidljiv na fotografijama.


Mini se opet pokazao kao odličan fashion automobil, publika je ostala zapanjena, pa čak i sama Donatella Versace, koja je izjavila:" Kombinirati modu sa tehnologijom i modernim izgledom Minija je bio neobičan, ali vrlo stimulativan izazov."

Vanjski izgled Minija izveden je u poznatoj Versacevoj baroknoj matrici. Ono što će neki poistovjetiti s kičem ili barem ocijeniti da koketira s istim, organizatori dobrotvorne aukcije vide kao savršen spoj elegantnih i razigranih linija. Kako god bilo, izbor crne i žute boje je odlično pogođen.

Sjedala su presvučena crnom kožom, koja na naslonima imaju zlatnim nitima ušiven motiv Meduze. Dojam zaokružuju detalji, poput ručice mjenjača, izvedeni u srebrnoj boji i obogaćeni kristalima. No to je već neka sasvim druga domena automobilskog dizajna.

Versece Mini je ponuđen na eBayu 20. lipnja. Cijena je s početnog jednog eura u deset dana skočila na čak 125.049 eura, odnosno gotovo što je šest puta više od cijene serijskog automobila. Aukcija je otvorena do 30 lipnja, pa je realno očekivati još veće ponude. 

Budućeg vlasnika manje će zanimati da se radi o Cooper izvedbi s 1.6 benzinskin motorom od 115 KS, te da posjeduje kompletnu opremu. Kao utjeha mu može poslužiti podatak da će novac biti uplaćen u dobrotvorne svrhe, a sitnice kao što su 17-inčni aluminijski naplatci, klimatizacija i xenon svijetla neće biti dodatno naplaćeni.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više