Mirka Federer već je bila zaručena kad je upoznala svog budućeg muža Rogera

Foto: GettyImages

MIRKA FEDERER, supruga teniske legende Rogera Federera, jedna je od najpoznatijih švicarskih ličnosti u svijetu, sudeći prema podacima pretraživanja s Googlea s kraja prošle godine.

Mirka, čije je originalno ime Miroslava Vavrinec, bivša je tenisačica čiji je najviši ranking bio 76. mjesto 2001. godine. Rođena je u Slovačkoj, a već kad je imala dvije godine njezini su roditelji emigrirali u Švicarsku. Tenis je počela igrati na nagovor Martine Navratilove.

Krajem Olimpijskih igara u Sydneyju 2000. godine upoznala je Federera, no malotko zna da je tad bila zaručena za bogatog Arapa, piše talijanski magazin Gioia. Unatoč tome, završila je s Federerom.

Embed from Getty Images

2002. godine završila je karijeru zbog ozljede stopala.

2009. udala se za Federera na privatnoj ceremoniji u Baselu. "Kad Mirki dojadi putovati, tad ću prestati", rekao je Roger prije nekoliko mjeseci novinarima.

Embed from Getty Images

Imaju četvero djece - kćeri Mylu i Charlene te sinove Lea i Lennyja - a Roger nije opovrgnuo da bi mogao postati otac i peti put, možda kad završi tenisku karijeru. "Morat ću razgovarati s Mirkom", rekao je lani.

Pročitajte više