Mirna Maras dva mjeseca gladuje po 16 sati dnevno: Izgubila sam šlaufić oko trbuha

Foto: Instagram

HRT-OVA voditeljica Binga Mirna Maras Batinić već dva mjeseca je na režimu ishrane koji je poznat pod nazivom intermittent fasting, ili povremeni post, koji potiče stanje autofagije.

Voditeljica je objavila fotku na svom Instagram profilu i pohvalila se rezultatima fastinga. 

"Htjela sam se uvjeriti da mi režim autofagije odgovara i sad kad to znam, dijelim s vama. Već dva mjeseca u režimu sam 16/8 - 8h jedem (bilo što), a 16 sati pijem samo vodu, čaj, kavu... dva dana u tjednu napravim pauzu. Ne radim to zbog viška kilograma već zato što se puno bolje osjećam. Rezultat: osjećam se bolje, imam više energije (što je za osobu bez štitnjače vrlo važno), izgubila sam šlaufić oko trbuha, ne osjećam se napuhano i iako sam se toga najviše bojala, uopće nije teško izdržati tih 16 sati. Istražite malo temu, zdravo je i važno za cijeli organizam", napisala je Mirna ispod fotografije.

Pratitelji su joj uputili komplimente na račun izgleda, a jednu pratiteljicu je zanimalo u kojem razdoblju je Mirna konzumirala hranu.

"Svatko sebi napravi kada mu odgovara, moj je ritam 10 do 18h. I dva dana u tjednu nisam na tome", pojasnila je voditeljica.

Inače, autofagija popularnost stječe 2016. godine, kad je Yoshinori Ohsumi, japanski biolog i stručnjak za staničnu biologiju dobio Nobelovu nagradu za medicinu zbog otkrića mehanizama autofagije u ljudskom tijelu. Autofagija u slobodnom prijevodu znači "jesti samog sebe", a to stanje, koje organizmu pomaže da se očisti i oslobodi negativnih tvari, postiže se povremenim gladovanjem.

Novak Đoković, Jennifer Aniston, Beyonce i Reese Witherspoon neke su od poznatih osoba koje su prešle na ovaj režim ishrane.

Pročitajte više