Mlada hrvatska missica oduševila Ameriku

Foto: Marissa.missplanetary.com

MARISSA GOVIĆ, 17-godišnja učenica hrvatskog podrijetla s adresom na Floridi, postala je tinejdžerska ambasadorica Hrvatske nakon što je okrunjena kao "Miss Planetary Teen Croatia 2017." Mlada djevojka prošla je zahtjevne audicije koje su organizirane diljem svijeta, a od 90 aplikacija odabrana je baš ona. 

"Miss Planetary Teen" globalno je natjecanje za djevojke od 13 do 17 godina, s fokusom na osvještavanju ljudi o svjetskim problemima i njihovim uzrocima, kao i na promicanju solidarnosti među mladim djevojkama. 

Svaki odabrani tinejdžer odabire humanitarnu svrhu za koju će skupljati novac, a Marissin cilj prikupiti je 5000 dolara prije Božića za osvještavanje o gladi djece u svijetu. Za tu svrhu dizajnirala je majice i druge sitne poklone koje prodaje na svojoj stranici, a za svaki kupljeni proizvod bit će donirano 10 dolara za problem gladi djece s kojim se odlučila boriti. Marissa inače i glumi, pjeva i pleše, uskoro izlazi i njezin debitantski singl, a 10% od zarade odlučila je također donirati za svoju svrhu.

S drugih više od 40 kandidata iz raznih zemalja i kultura, mlada Marissa iduće godine u lipnju u Las Vegasu borit će se i da postane "Miss Teen Planetary International."

Pročitajte više