Mladenci gostu zabranili dolazak na vjenčanje zbog njegovih objava na Facebooku

Ilustracija: YouTube (Na fotografiji nisu događaji i osobe iz teksta)

JEDAN JE budući bračni par odlučio već pozvanom gostu zabraniti dolazak na vjenčanje, a ta je odluka pala nakon što su pogledali njegov Facebook profil. 

Naime, tamo su našli brojne "agresivne, netolerantne i okrutne" objave koje bi mogle, kako kažu, uvrijediti neke druge njihove uzvanike, obitelj i prijatelje. 

"Jedan od naših gosti je muž prijateljice mog zaručnika. Jako je religiozan, no mi s time nemamo problema. Ipak, njegovi religijski pogledi znače da je oštro protiv LGBTQ+ zajednice, protiv pobačaja i protiv katolika, budući da je član evangeličke baptističke crkve", započela je mladenka priču na Redditu. 

"Uživo nije agresivan oko svojih stajališta, ali na Facebooku jest. Također je antivakser i teoretičar zavjera oko korone i na tu temu objavljuje svakodnevno", dodala je. 

"Odlučili smo otkazati njegovu pozivnicu na naše vjenčanje jer imamo prijatelje koji su LGBTQ+, jedna je moja djeveruša imala težak pobačaj s 18 godina i ne vjerujemo da će se držati epidemioloških mjera. Njegova supruga, prijateljica mog zaručnika, i dalje može doći ako želi", rekla je. 

Odluka mladenaca uznemirila je spornu osobu i njegovu suprugu tvrdeći da uživo sigurno ne bi izražavao svoje stavove i nepoštivanje prema drugim uzvanicima, no mladenci su ostali ustrajni u svojoj odluci. 

Korisnici Reddita uglavnom su se složili s odlukom mladenaca. "Vaša je svadba i možete zvati koga želite", "U redu je reći osobi da ipak ne smije doći jer ste u međuvremenu saznali da na društvenim mrežama širi mržnju", pisali su im. 

Ipak, nisu se svi složili. "Nezrelo je zabraniti nekome dolazak zbog njegovih životnih pogleda", "Upoznali ste ga uživo, zašto je onda problem kakav je na Facebooku?" pisali su.

Pročitajte više