Mladolik i ženstven: Izgleda li Bog zaista ovako?

Foto: Jackson et al

AKO je vjerovati znanstvenicima iz Sjeverne Karoline, Bog ima poprilično mladoliko lice sa ženskim obilježjima, a nevjerojatna je i sličnost s Elonom Muskom.

Posljednja studija znanstvenika sa Sveučilišta Sjeverna Karolina otkrila je da je kršćanska percepcija Boga daleko od starog i bradatog čovjeka kojeg zamišlja većina.

Znanstvenici su napravili skicu lica uz pomoć 511 američkih kršćana koji su između brojnih fotografija birali lica koja su ih najviše asocirala na Boga, a rezultat je zbilja iznenađujući.

Većina ljudi zamišlja Boga kao mladog muškarca s nježnim i ženstvenim crtama lica, a znanstvenici kažu i kako su primijetili razliku između percepcije Boga ovisno o političkom opredjeljenju kandidata.

''Liberali vide Boga mlađeg, nježnijeg i ljepšeg nego konzervativci'', kaže Joshua Conrad Jackson, voditelj studije, a s njim se slažu i kolege zaslužne za nastanak skice, Neil Hester i Kurt Gray.

Tvrde kako je razlog takvog viđenja to što liberali žele živjeti u tolerantnijem društvu koje bi ''bolje vodio mlađi i nježniji Bog''.

Pročitajte više