Moloko u Zagrebu: Dobro, moglo i bolje

GOSTOVANJE Moloka u zagrebačkom Boćarskom domu ostat će zapamćeno po vrlo dobroj svirci, usijanoj plesnoj atmosferi, ali i nemalim propustima organizatora.

NEKIH 2000 okupljenih u Boćarskom domu dobrim je house setom punim aktualnih hitova zagrijao je zagrebački radijski urednik, producent i DJ, Frx, a članovi Moloka na pozornicu su izašli oko 21:15. Dočekao ih je zaglušujući vrisak publike, a bend je nastup započeo pjesmom "Familiar Feeling".

Od samog početka koncerta bilo je jasno da Moloko polažu puno na scenski nastup, pa je hiperaktivna tako pjevačica Roisin na scenu došetala s buketom ruža, koje su kasnije završile u publici.

Roisin i ekipa atmosferu nisu dizali samo energičnim pokretima, nego i vrlo kvalitetnom i sigurnom svirkom. Nažalost, loše je ozvučenje krivo što su se suptilniji zvuci Moloka povremeno gubili u prejakom basu, pa je tako zagrebačka publika zakinuta za još impresivniji efekt žive svirka razigranih Britanaca.

Moloko je poznat po miješanju stilova, pa su tako pjesme "šetale" od odličnog plesnog housea do downtempo uspavanki u kojima se odličan vokal ekstravagantne Rousion naročito isticao.

"The time is now" odsvirana je u sredini seta, a svoj najveći hit "Sing it back" Moloko su odsvirali na kraju prvog (i nažalost jedinog) bisa, i to u posebnoj desetominutnoj veziji, očito pripremljenoj za zatvaranje live nastupa.

Kako to već obično biva kod gostovanja kvalitetnih stranih bendova u Hrvatskoj, jedine se zamjerke mogu uputiti organizatorima. Naime, iz nekog razloga su u nemalom Boćarskom domu postavljena samo tri šanka, na kojima su se odmah stvorili ogromni redovi.

Ozvučenje je, kao što smo već spomenuli, bilo prilično loše, a i odabir Boćarskog doma bio je prilično neobičan ako se uzme u obzir da su Moloko mogli komotno popuniti i malu dvoranu Doma sportova.

No, zadovoljna i oznojena lica posjetitelja koncerta nakon završetka svirke govorila su kako je koncert ipak ispunio očekivanja, što je ipak najvažnije.

Pročitajte više