Morana nakon bizarnog kiksa u Potjeri: Sramota! Zar se ovo moglo namjestiti?

Screenshot: HRT

VEČERAŠNJA epizoda Potjere bila je jedna od najbizarnijih u svim sezonama ove emisije dosad, a razlog tome bio je neobičan kiks lovkinje Morane Zibar, koja je u konačnici uspjela izgubiti unatoč tome što je natjecatelj u završnoj potjeri imao samo šest koraka prednosti.

Morana je vrlo dobrom igrom u početku uspjela izbaciti sva četiri igrača, no kako pravila kviza nalažu, kada se to dogodi, ekipa bira svog predstavnika koji se u završnoj potjeri bori protiv lovca.

Ta je uloga pripala Antoniju, koji je u prvoj minuti uspio skupiti čak 38.500 kuna, no potom je izabrao višu ponudu od 138.500 kuna i izgubio od Morane koja ga je uspjela sustići.

Ipak, kada se u završnoj potjeri ponovno suočio s Moranom, izašao je kao pobjednik iako je imao samo šest koraka prednosti te je njegov tim osvojio 35.000 kuna.

Nije znala odgovoriti na čak sedam pitanja

Morana u završnoj potjeri nije znala odgovore na čak sedam pitanja, a točno je odgovorila na samo njih pet.

Prvo je kiksala na pitanju "Ako je druga potencija kvadrat, što je treća potencija?", Antonio je znao da je točan odgovor kub.

Nakon toga je netočno odgovorila i koji je vulkan nastao urušavanjem vulkana Some. Mislila je kako se radi o Etni, a natjecatelj je znao da je u pitanju Vezuv.

Pogriješila je i na pitanju "Kojem je crkvenom redu veliki knez Zahumlja darovao cijeli otok Mljet?" te je kao odgovor ponudila franjevci, a u pitanju su bili benediktinci.

Morana je krivo odgovorila i na pitanje "Koji glumac igra naslovnu ulogu u filmu 'Spašavanje vojnika Ryana". Umjesto točnog odgovora Matt Damon Morana je rekla Tom Hanks.

Jedno pitanje nije razumjela

Nije se snašla ni s pitanjem "U terarijima se uzgajaju male kopnene...?". Trebalo je samo odgovoriti životinje, a Morana nije razumjela pitanje pa je rekla zmije.

Nije točno odgovorila ni na "Tko je zbog neprimjerenog ponašanja kažnjen uoči borbe protiv Listona". Mislila je da je u pitanju Tyson, a ne Ali. Posljednje pitanje koje ju je namučilo bilo je "Oblik kojeg geometrijskog tijela opisuje os Zemljine vrtnje". Rekla je elipsa umjesto stožac.

"Ovo je užasno bizarna emisija! Velika sramota! No, i mi smo ljudi, kako vas nisu pogađala pitanja, tako nisu ni mene. Evo, vidite, a neki govore o predvidljivosti Potjere. Zar se ovo moglo namjestiti?" rekla je Morana na kraju emisije.

Pročitajte više