Može li se varati na kvizu "Tko želi biti milijunaš"?

ENGLEZI tvrde da može pa časniku Charlesu Ingramu tv postaja ITV odbija isplatiti osvojeni jack pot od milijun funti.

Nakon emisije u kojoj je Ingram točno odgovorio na sva pitanja producenti su pažljivije pogledali snimku kviza i otkrili da je imao pomoć iz publike.
Među gledateljima je sjedila njegova supruga Diana u društvu sveučilišnog profesora Tecwena Whittocka koji je navodno pomagao u smišljenoj prevari.

Ako je riječ o podvali, trik je bio potpuno jednostavan.

Časnik je na glas ponavljao odgovore pod a, b, c ili d, a kada bi izgovorio slovo s pravim odgovorom profesor bi se nakašljao kako bi ga on mogao čuti i pravilno odgovoriti.

Naravno da se Whittock brani da je prilikom snimanja bio prehlađen i da je riječ o čistoj slučajnosti, ali cijela stvar se našla na sudu koji će odlučiti da li je časnik varao ili će ipak dobiti osvojienih milijun funti.

Zanimljiva stvar dogodila se u njemačkoj verziji istog kviza kada je neki natjecatelj morao odgovoriti na pitanje za milijun maraka.

Tražio je pomoć jockera "Zovi" i kada mu se javio otac pred zaprepaštenim voditeljem i publikom nije od njega zatražio odgovor već mu je rekao : Tata, spremaj slavlje, znam odgovor i upravo ću osvojiti milijun maraka.

Kod nas još nitko nije uspio osvojiti milijun jer se našim natjecateljima i svote od stotinu tisuća kuna čine brdom love pa ih radije pokupe i zadovoljni odu kući nego da riskiraju i izgube osvojeni iznos.

Pročitajte više