Mrtav pijan Spacey na Hvaru u sukobu s policijom: Svi ste vi luđaci...

KEVIN SPACEY napustio je Dubrovnik, ali Hrvatsku nije - slavni glumac, nakon što je uhvaćen kako se u Dubrovniku druži s nepoznatim mladićem i pri tom uživa u dimu biljke čija opijatska sredstva su strogo zabranjena u Hrvatskoj, prešao je na legalnije podizače raspoloženja, koji mu očito manje gode od ovoga gore spomenutoga. Spacey je, naime, jučer stigao na Hvar, a kako skandala njegovom posjetu Hrvatskoj ne bi manjkalo, oskarovac se potrudio upriličiti pravu predstavu okupljenim znatiželjnicima u popularnom hvarskom svratištu zvijezda, Carpe Diemu. Tik prije zatvaranje kafića, u kojem je Spacey tijekom večeri ispijao koktele i bio prilično miran, Spacey je počeo stvarati cirkus - prema riječima svjedoka, neprekidno se šetkao do toaleta, a nakon nekog vremena postao je sve glasniji, i navodno sve nervozniji, da bi večer završila Spaceyevim objašnjavanjem s policijom, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kevina Spaceya iz takta izbacila policija

Policija je, naime, u Carpe Diem, u kojem je oko tri sata ujutro ostala nekolicina gostiju koja je dovršavala piće, ušetala kako bi konobare upozorili da je vrijeme za zatvaranje, što je Spaceyja potaklo da se počne ponašati još čudnije i konfuznije, da bi cijela situacija kulminirala kada je Spacey policiji pokušao objasniti tko je on, što je izazvalo opći smijeh i podrugivanje nekolicine prisutnih gostiju poznatog lokala. Policajci na Spaceyeve provokacije nisu reagirala, zapravo, nisu ni znali da se radi o poznatom holivudskom glumcu, a već ljutitog Spaceya činjenica da ga lokalni pripadnici zakona ne prepoznaju još je više razjari.

"Znate li vi tko sam ja!?"

Ustao se i glasno i bahato je počeo svima objašnjavati kako je on poznati američki glumac: "Vi ste svi ludi, luđaci, pa čovjeku treba privatnosti, što je s vama?", derao se Spacey, koji je prisutnima zabranio fotografiranje, a navodno je i zaplijenio karticu Cropixova fotografa Damjana Tadića, s kojim je navodno već ranije imao sukob na Paklenim otocima.

Spacey službeni posjet Dubrovniku odradio s kiselim osmjehom na licu

Nema sumnje, posjet holivudskog glumca Hrvatskoj uzburkao je medije, i svakako će ostati jedan od najzapamćenijih holivudskih posjeta Jadranu - nakon što je u Sarajevu oduševio sve prisutne - filmske kolege, organizatore Sarajevo Film Festivala i okupljene obožavatelje svojim neposrednim i ležernim pristupom "običnim smrtnicima", Spacey je u posjetu Hrvatskoj apsolutno podbacio, predstavivši se hrvatskoj javnosti kao bahati, pijani i napušeni razmaženi glumac. U ceremonijalnom dijelu Dubrovnik Film Meetinga, na čiji je poziv Hrvatsku i posjetio, Spacey je bio suzdržan i korektan, a ugovorene obaveze odradio je s kiselim osmijehom na licu - ne pokazujući nikakav interes za medijski cirkus koji je njegovo pojavljivanje izazvalo. Međutim, da je drama itekako sastavni dio života, jednako kao i filma, pokazao je u slobodno vrijeme koje je u Hrvatskoj proveo, kao se čini, mrtav pijan i napušen.

V.V.
Foto: dubrovniknet.hr, Sarajevo Film Festival

Pročitajte više