MUP sve stopirao: Do daljnjeg otkazan veliki koncert Bajage i Instruktora u Šibeniku

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

VELIKI koncert Bajage i Instruktora, koji se nakon više od trideset godina trebao održati u Šibeniku u petak 21. kolovoza, otkazan je do daljnjega, javljaju organizatori šibenska organizacija PARK.

Kako su otkrili, sve potrebne dozvole za organizaciju koncerta odavno su prikupljene, ali Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske zaustavilo je koncert.

Ipak ćemo pričekati neka bolja vremena 🥺

Objavljuje Udruga PARKUtorak, 18. kolovoza 2020.

"Nažalost, nije išlo. Iako smo dobili sve dozvole za održavanje koncerta (suglasnost Grada Šibenika, odobrenje Lučke uprave Šibensko-kninske županije kao vlasnika prostora, zeleno svjetlo lokalnih stožera za povećanje kapaciteta maksimalnog broja publike), došli smo do birokratske prepreke koja je stopirala koncert. Radi se o mjeri MUP-a koja nalaže da se radne dozvole do daljnjega ne izdaju pjevačima s putovnicama zemalja koje nisu u EU-u", objašnjavaju iz PARK-a.

Tako je ovaj koncert postao još jedan u nizu otkazanih manifestacija zbog pandemije koronavirusa.

Nažalost nije išlo. Iako smo dobili sve dozvole za održavanje koncerta (suglasnost Grada Šibenika, odobrenje Lučke...

Objavljuje Regius FestivalUtorak, 18. kolovoza 2020.

"Naša je duša mirna i savjest čista, trudili smo se i radili više od pola godine da Šibenik ovog ljeta dobije koncert kakav zaslužuje. Glavom kroz zid ne možemo i nećemo. Nakon prespavane noći, sigurni smo da je na kraju bolje da Bajagu i Instruktore ugostimo iduće godine, kad ćemo moći prirediti pravi veliki koncert bez ikakvih ograničenja i zabrana, te bez opasnosti za publiku", istaknuli su organizatori ovog koncerta.

Pročitajte više