"Muž mi je spavao s bratovom ženom, trebam li mu reći?"

Ilustracija: Instagram

ŽENA iz Australije podijelila je svoju ispovijest za Whimn i potražila savjet oko toga što da radi. Naime, njezin muž, od kojeg se odvojila, spavao je sa suprugom njezinog brata pa je sad u dilemu treba li mu reći i uništiti njihovu obitelj. Ovo je njezina ispovijest.

"Moj muž Tony i ja već nekoliko godina imamo problema. Vjenčali smo se mladi i ja sam s vremenom shvatila da je čitava ta veza bila greška. Bio je devet godina stariji i privlačio me kao djevojku koja je čitav život provela u predgrađu Brisbanea.

Bila sam tinejdžerica kad smo se upoznali - naivna i očajna da budem s nekim - no napravila sam krivi odabir tko bi taj "netko" trebao biti.

Tony i ja već neko vrijeme se udaljavamo, iako sam očajnički pokušavala rekreirati intimu između nas. No on me sve više izbjegavao.

Tony je bio najbolji prijatelj mog brata Adriana. Znali bi nestati danima, na svoje "bro" vikende. Išli bi na kampiranje ili surfanje u petak nakon posla, a vratili bi se u ponedjeljak. Tijekom tjedna, Tony je radio do kasno, a često bi dolazio doma kad sam ja već spavala.

Bila sam usamljena i trebala sam savjet

Pokušala sam razgovarati s Adrianovom ženom Kelly, da je pitam zna li što se događa. No ona mi je samo rekla da vjeruje svom suprugu i da se ne želi miješati. Dodala je kako je zauzeta s njihovom tromjesečnom kćerkom Elizom, pa nije vidjela "ono što ja vidim".

Predložila mi je da se malo smirim i opustim. Osjećala sam se kao da ludim. Zašto se samo meni čini da nešto u toj situaciji ne valja? U trenu očaja, jedan vikend kad su Tony i Adrian nestali, otvorila sam njegov laptop i čitala mu mailove. Što sam tražila? Uopće nisam sigurna. Odgovore, pretpostavljam. Postala sam njuškalo i mrzila sam se zbog toga.

Ali nisam mogla prestati sad

Kad nisam našla ništa na računalu, pretražila sam ladice i otkrila da ima dnevnik. Otvorila sam ga i vrlo brzo unutra pronašla popis ženskih imena. Iz brzog pogleda na listu, shvatila sam o čemu je riječ - bio je to popis svih žena s kojima je Tony spavao.

Bio je dugačak. Moje ime je bilo na listi, no bilo je daleko od kraja, gdje sam očekivala da ću ga naći ako sam posljednja žena s kojom je spavao. No bilo je šest drugih imena ispod mojeg. Nisam znala tko su one, no na jednom imenu sam zastala. Kelly.

Kelly. Kelly?

Da nije to Adrianova žena? Žena njegovog najboljeg prijatelja? Listala sam stranice dnevnika, tražeći odgovore, i nije mi dugo trebalo da ih nađem. Upis od prije dva tjedna je glasio: 'Poker kod A opet. Zaradio 60 dolara - dobra večer. Kakav naivac. Dva piva i igra mu je nikakva. Kao i obično, zaspao je ispred TV-a, pa smo se K i ja opet družili. Spavala je sa mnom u gostinjskoj sobi i pokupila se tek prije zore. Nema šanse da ostane s njim. Moglo bi biti problema jer ona misli da bi moglo biti nešto više između nas, no prijeći ću taj most kad dođem do njega. Zabavno zasad.'

Spakirala sam mu stvari da ga dočekaju kad se vrati doma. Bio je zbunjen, no mahnula sam mu dnevnikom ispod nosa i vidjela grč na licu. Do kraja tjedna čula sam da mu je Adrian ponudio da ostane kod njega dok ne nađe gdje će živjeti.

Nemam pojma što se sad događa pod tim krovom, ali ne znam što da radim. Tony i ja već neko vrijeme se udaljavamo i nije mi nimalo žao što ga više nema. Može dodavati žene na tu listu cijeli dan ako se mene pita. No znam da Adrian obožava Kelly i da imaju predivnu kćerkicu zajedno. Trebam li mu reći i uništiti njihovu sretnu obitelj?"

Što biste joj vi preporučili?

Pročitajte više