Na današnji dan nastala je najveća svjetska pop zvijezda

Foto: Profimedia

PRIJE točno 25 godina Britney Spears je objavila pjesmu ...Baby One More Time koja je poharala glazbene ljestvice. 

16-godišnja Britney tada je pohađala srednju školu i jedina želja bila joj je otići iz mjesta u kojem je živjela. Nakon neočekivanog uspjeha pjesme ta joj se želja i ostvarila jer je preko noći postala najveća pop zvijezda na svijetu. 

Slavna grupa odbila snimiti pjesmu 

Pjesmu je stvorio producent Max Martin, s kojim je Britney kasnije ostvarila suradnju, no pjesma nije bila namijenjena mladoj Britney. Naime, Martin je pjesmu namijenio slavnoj grupi TLC. Djevojke iz grupe odbile su snimiti pjesmu, a Martin je tada pjesmu poslao diskografskoj kući Jive Records, s kojima je Britney potpisala ugovor. 

No postojao je problem. Naime, originalni naziv pjesme je Hit Me Baby One More Time, a iz diskografske kuće bili su zabrinuti da bi publika mogla pomisliti da je pjesma o nasilju. Dosjetili su se rješenje i iz naslova izbacili "Hit Me", no nisu mijenjali tekst pjesme.  

Britney je u ožujku 1998. godine otputovala u Stockholm kako bi snimila vokalni dio pjesme. Prvi dan snimanja prošao je neslavno jer je imala tremu, no iz drugog pokušaja snimila je vokale savršeno. 

"Znala sam da je odlična pjesma. Bila je drugačija i svidjela mi se", rekla je pjevačica jednom prilikom, a s njom su se složili milijuni ljudi diljem svijeta, ali i glazbeni kritičari. 

Svjetski hit i legendarni spot

Rolling Stone je tada rekao da je pjesma među najboljim pop pjesmama na radiju u prošlom desetljeću, dok je Entertainment Weekly pjesmu opisao kao "candy pop prožet funky ritmom". Pjesma je zasjela na prvo mjesto ljestvice Billboard Hot 100 i tamo se zadržala dva tjedna, no spot za pjesmu danonoćno se vrtio na tada megapopularnom MTV-ju. 

Inače, Britney je u velikom djelu osmislila spot, uz pomoć redatelja Nigela Dicka, koji je ranije radio s Guns N' Roses i Oasisom. Redatelj je jednom prilikom objasnio kako je izdavačka kuća odbila njegovu prvotnu ideju i dopustila Britney da izabere odjeću za spot. 

Video je snimljen u kolovozu 1998. godine u srednjoj školi Venice i uvelike je utjecao na popularnost pjesme, koja danas spada među najslušanije pop hitove na svijetu. 

Posrnula zvijezda 

Unatoč velikoj slavi, njen buran privatni život već dva desetljeća izaziva pažnju javnosti. Pjevačica je javnost šokirala brojnim ekscesima, poput onog kad je obrijala glavu, a u posljednje vrijeme svojim bizarnim videima izaziva zabrinutost fanova. 

Posrnula zvijezda će za dva dana objaviti svoje memoare The Woman in Me u kojima je otvoreno progovorila o svom životu. U memoarima je, između ostalog, otkrila da je tijekom veze s Justinom Timberlakeom ostala trudna, ali je pobacila. 

U memoarima se osvrnula i na odnos s ocem Jamiejom Spearsom koji je do unazad dvije godine imao skrbništvo nad njom. U memoarima tvrdi da je njezin otac "pio do besvijesti" te je ponižavao i naređivao joj da radi protiv svoje volje dok je bila pod njegovim 13-godišnjim skrbničkim stažem, koji je završio u studenom 2021. 

Pročitajte više